Bakingemska palata uzvraća udarac! Optužbe princa Harija dobile odgovor s dvora

Autor:

20.06.2021 14:25

Foto:

Foto:

Princ Hari je u kratkom vremenskom periodu, uz svoju suprugu Megan Markl, izneo niz raznih optužbi na račun članova svoje porodice. Reakcije i odgovori na Harijeve provokacije, iz palate stižu retko. Odgovor, koji svojom žestinom odgovara iznetim optužbama, dugo se čekao



Britanski list Dejli mejl došao je do saznanja da je budući kralj rešio da istupi po tom pitanju. Kao jedan od pripadnika porodice iz redova najviših po rangu, princ Čarls je odlučio da kazni svog mlađeg sina zbog nedavnih intervjua koje je dao američkoj voditelji Opri Vinfri i u njima žestoko napao članove kraljevske porodice, ističući da je život "na dvoru jedna velika farsa".

Pročitajte i Princ Čarls prvi put javno o novorođenoj Lilibet

Getty images

 

Naime, prema saznanjima britanskog tabloida, Čarls je rešio da se osveti Hariju, preko njegovog sina, Arčija, i to tako što mu neće dodeliti titulu princa, čime je, kako ocenjuje list, udario kraljevića tamo gde je najtanji.

- Naslednik trona je jasno stavio do znanja da za HarijevogMeganinog sina nema mesta u prvim redovima kraljevske porodice, budući da želi da smanji njen "obim" kada postane kralj - navodi Dejli mejl, aludirajući na nedavne najave iz Bakingema da zbog smanjenja troškova, porodica više neće imati toliko "uposlenih" članova, što samim tim znači i mnogo manje dodeljenih titula.

Pročitajte i Nakon što je sahranio oca, princ Čarls ostao bez žene zbog čega će izgubiti i presto?!

Leon Neal / AFP / Profimedia

 

Inače, prema dvorskim pravilima, kralj može da dodeljuje titule, pre svega prinčeva i princeza, ali samo do unuka. Što znači da su Elizabetini praunuci, Vilijamova i Harijeva deca trenutno po automatizmu bez pravila, ali i da stupanjem Čarlsa na tron, treba, kao unuci, da dobiju pripadajuće titule.

- Naslednik krune veruje da javnost u Britaniji više ne želi da finansira toliko članova porodice, pa čak i njeno stalno širenje - zaključio je Dejli mejl pozivajući se na svedočenja izvora iz Bakingemske palate, ističući pritom da je Čarls navodno već sad pokrenuo pravne akcije kojima će malom Arčiju biti onemogućeno da titulu dobije po pravu rođenjem.

- Hari i Megan su obavešteni da Arči nikad neće postati princ, čak ni kad Čarls postane kralj - rekao je izvor, ne navodeći, međutim, kako je Hari primio tu vest.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Alhambra

21.06.2021 00:46

Nije to njima sada ni bitno, jer Carls nece ni postati kralj...