Da nam se što pre oporaviš: Za Koju imamo samo jednu rođendansku želju

Autor:

14.06.2021 13:49

Foto:

Foto:

Jedan od najznačajnijih srpskih muzičara Dušan Kojić Koja danas puni 60 godina



Vođa kutne novotalasne rokenrol postave Disciplina kičme Dušan Kojić Koja poslednja 22 meseca je na prinudnom odmoru u Londonu, gde je krajem jula 2019. doživeo masivni moždani udar. Danas je njegovo zdravstveno stanje stabilno, a proces rehabilitacije teče usporenim tempom zbog pandemije izazvane virusom korona.

- Čuo sam se s Kojom, pozdravlja sve i drži se - otkrio je fotograf Brajan Rašić na otvaranju izložbe “Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)”.

Pročitaj Ohrabrujuće vesti: Koja se probudio iz kome

Koja je rođen u Beogradu 14. juna 1961. godine. Odrastao je na Čuburi i u Bloku 45, gde je od najranijeg detinjstva imao odličan ambinjent za bavljenje rokenrol muzikom, pošto je od oca Blagoja, kao odličnog instrumetaliste na gitari i usnoj harmonici i talentovanog pisca, imao punu podršku.

Jakov Simović/Gloria

 

- Kad bi uzeo gitaru, tata je svirao meksičke, italijanske i starogradske kompozicije. Iako nisam imao afiniteta prema takvoj vrsti muzike, od njega sam naučio osnovne akorde na gitari. Majka Dragica je skupljala ploče, a jedna od njih je bila i singl “Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in Shadow?” od Rolingstonsa, koji je poklanjao Džuboks u svom prvom broju sredinom šezdesetih - otkrio je Koja Gloriji kako je počeo da se bavi muzikom.

Pročitaj i Dušan Kojić Koja iz "Discipline kičme“ doživeo moždani udar: Muzičar u indukovanoj komi

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading