Čudesna životna drama Ukrajinke sa Evrovizije

Autor:

30.05.2021 22:00

Foto:

Foto:

Ukrajina bi, da se na Evroviziji pita samo publika, vrlo verovatno odnela pobedu. Etno pevanje u fuziji sa savremenim zvukom efektan scenski nastup i najpre upečatljiva pevačica Katarina Pavlenko, kako po glasu, tako i pojavom, nisu ostavili publiku širom Evrope i Australije ravnodušnom



Katerina Pavlenko (32) žena koja je oduševila svet nastupom na 65. Evroviziji održanoj u Roterdamu, nastupila je sa svojim bendom Go_A i pesmom "Shum", a ono što je glavni utisak kada je o Katerini reč jeste potpuna originalost, kako po izgledu, tako i po glasu.

Pročitajte i Kontroverzni pobednik Evrovizije - Kokain i seksualnost

Anastasia Mantach

 

Međutim, malo je poznato da je ona iz totalne anonimnosti stekla određenu popularnost još pre ovogodišnjeg muzičkog takmičenja.

Naime, o njenom životu snimljen je dokumentarni film pod nazivom "MonoKate". Katerina je rođena u Nižinu, na severu Ukrajine. Odrasla je bez oca. Mamin tata zamenio joj je očinsku figuru, a nakon što je on preminuo Katerina je sa majkom postala beskućnica. Tada je imala svega 6 godina.

Njih dve su se snalazile kako su znale i umele, a u jednom periodu živele su na gradilištu. Za njen mučni život drugari iz škole, kao ni nastavnici, nisu znali. Ona je svoje siromaštvo vešto skrivala. Npr. bilo je uobičajeno da dolazi pre svih u školu, kako bi na česmi oprala kosu, jer za to nije imala uslova.

Pročitajte i Dupla tragedija pred nastup Uraganki!

EBU / Andres Putting

 

- Sumnjali su da nije sve u redu, ali niko nije shvatao koliko je bilo loše. Zato bili šokirani, kada su otkrili istinu o mom životu. Sećam se da mi je bilo teško jer nisam želela da neko sazna. Plašila sam se da će mi se smejati, da će me ljudi prezirati. Onda sam uvidela da im je zapravo bilo žao, a to je sve još više pogoršalo. Sažaljenje je bilo poslednja stvar koju sam želela da probudim u ljudima - istakla je nedavno Katerina za ukrajinsku televiziju, a preneo Euromaidan Press.

Želja za muzikom kod Katerine se vrlo rano pojavila, ali je život u mučnim uslovima i te kako uticao na njeno zdravlje. Prvo su se pojavili bolovi u predelu grudi, a onda se Katerina suočila sa dijagnozom tumora na plućima.

Pročitajte i Nezaboravno - Šta su radile Uraganke u avionu na povratku u Beograd

Anastasia Mantach

 

Imala je dve operacije, a pri jednoj joj je uklonjen deo pluća.

- Doktor me je hranio kašikom, koliko mogu da se setim. Bio je vrlo ljubazan. Nisu želeli da nam uzmu novac. Šanse su mi bile tako male da nisam ni planirala svoj dalji život. Samo sam šetala Kijevom, gledala momke kako voze snoubord, slušala muziku, svirala gitaru i pokušavala da iskoristim vreme koje sam imala. A, onda sam se jedne noći probudila u šok sobi posle operacije i shvatila - živa sam! - iskreno je ispričala Katerina.

- Moj zvuk se ne formira u mojim plućima niti u bronhijama jer tu nema mnogo prostora. To vibrira ovde, negde u meni, ne znam otkud to. Sve vreme me čujete kako dahćem. Ima tu izvesnog šarma jer me čujete kako hvatam vazduh iako mi to ne pravi problem pri pevanju. Mogu da "uhvatim" notu i održim je dugo, a ne znam kako to funcioniše - objasnila je ova mlada žena.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading