Italijanski predstavnici koristili nedozvoljene supstance? Oglasili se organizatori i otklonili sve nedoumice!

Autor:

24.05.2021 19:45

Foto:

Foto:

Pobednik Evrovizije 2021. godine je italijanska grupa 'Maneskin', ipak, njihov nastup ostao je u senci skandala koji se dogodio naočigled svih koji su pratili uživo prenos.



Organizacija 'Pesme Evrovizije' obratila se javnosti zvaničnim saopštenjem nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je pevač grupe 'Maneskin' Damiano David koristio nedozvoljene supstance u finalnoj večeri takmičenja.

Gettyimages

 

Naime, kako se navodi u saopštenju, Evropska radiodifuzna unija (EBU), na zahtev italijanske delegacije koja je bila iznenađena optužbama, sprovela temeljni pregled, uključujući i proveru svih dostupnih snimaka.

Takođe se ističe da je Damiano insistirao na test na nedozvoljene supstance, koji je danas i urađen, a rezultati su, na oduševljenje italijanske javnosti, negativni.

Pročitajte i Večeras navijamo za Srbiju - Uraganke poručuju "Spremne smo kao zapete puške!"

Gettyimages

 

- U 'Zelenoj sobi' se nije koristila droga i smatramo da je slučaj zatvoren. Uznemireni smo jer su spekuacljie koje su dovele do lažnih vesti zasenile duh događaja i nepravedno uticale na bend. Želimo još jednom da čestitamo grup Maneskin i želimo im ogroman uspeh - piše u saopštenju.

Osim toga, mnoge poznate ličnosti izrazile su zabrinutost zbog vrednosti koje se propagiraju na pomenutom takmičenju, te prilično nejasnom sistemu bodovanja.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading