Zvezda serije 'Moj rođak sa sela' Lazar Dubovac tvrdi: nisam bio dovoljno inteligentan!

Autor:

23.05.2021 17:00

Foto:

Foto:

Glumac Lazar Dubovac kojeg smo upoznali i zavoleli u ulozi Mališe u seriji „Moj rođak sa sela“ nakon ove, jedne od najgledanijih serija na našoj televiziji, potpuno je nestao iz vidokruga javnosti.



Serija se sada ponovo emituje, a kako je i zašto Lazar već godinama „ispod radara“ podelio je danas sa gledaocima televizije K1 u emisiji „Kec na jedanaest“. 

- Prvu sezonu serije snimali smo 2007. godine, a drugu 2010. Evo sada se ponovo reprizira i ponovo je isto - gledanost je veća u repriznim terminima od mnogih domaćih serija koje se premijerno emituju na televiziji -kazao je Lazar Bošku i Aleksandri.

- Kada smo je snimali bio sam mlad, imao sam 24 godine i kada se snimanje završilo bio sam nesrećan. Iskreno, tek sam pre dve ili tri godine shvatio koliko je ova serija sjajna i važna, i koliki smo uspeh postigli. 

Televizija K1

 

Kako je kazao smatra da je za uspeh ove serije prevashodno zaslužan sjajan tekst, a onda i neverovatna glumačka ekipa. 

- Veoma je zanimljivo to što se dogodilo Suzani Lukić i meni nakon ove serije. Imali smo tako dobar start koji se mladim glumcima retko dogodi, a Suzana potom nije imala nijednu televizijsku ulogu. Ja tak nekoliko - u „Urgentnom centru“, „Ženama sa Dedinja“ i uskoro će izaći nova TV serija „Beležnica“. Oboje igramo u pozorištu, ali televizija nas je zaobišla - kazao je glumac na K1.

- Shvatio sam s vremenom da sam tome u velikoj meri doprineo i sam. Nisam bio dovoljno socijalno inteligentan. Smatrao sam da mi novi prijatelji ne trebaju te se s kolegama nisam družio, nikada nisam uživao u piću pa sam izbegavao i druženja nakon snimanja ili predstava u bifeu, a sama pomisao da gostujem u emisijama u kojima se govori o muško-ženskim odnosima mi je bila odbojna. 

Pročitajte i Poslušajte kako Džoni Dep priča srpski

Televizija K1

 

Naučio je, kako kaže, da se više raduje i uživa u životu i spoznao je duhovni život nakon posete Svetoj Gori

- Kršten sam kao mali i slavili smo slavu ali nisam  bio vernik koji ide u crkvu. Nakon posete Svetoj Gori gde je vreme stalo, gde ljudi žive kao u srednjem veku, shvatio sam da je važno da spoznam šta nosim u sebi i duhovnost je tako u moj život došla spontano. Posete ovom mestu su me inspirisale i da napišem pozorišni komad „Nemanjići: podela carstva“, a pre toga sam uradio i komad „Knez Lazar i kneginja Milica“ jer me je oduvek privlačila i zanimala naša epska poezija. Mislim da bi u našim pozorištima trebalo da je bude više - kazao je Lazar u emisiji „Kec na jedanaest“. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Nišlija2

24.05.2021 13:20

Svaki Srbin treba bar jednom da ode na Svetu Goru.