Pesma može da počne! Održana ceremonija svečanog otvaranja Evrovizije

Autor:

17.05.2021 22:41

Foto:

Foto:

Članice benda "Hurricane" otputovale su u Roterdam i sa nestrpljenjem iščekuju veče kada će predstaviti našu zemlju na velikom muzičkom spektaklu, Evroviziji



Nedavno je održana ceremonija svečanog otvaranja Pesme Evrovizije 2021. Gradonačelnik Roterdama dočekao je 34 takmičara.

Pročitajte i Uraganke će pevati pred publikom na Evroviziji? Holandska vlada "popustila" epidemiološke mere na prestižnom takmičenju

EBU / Andres Putting

 

Ovogodišnja ceremonija se u mnogo čemu razlikovala od svih prethodnih, shodno epidemijskim merama koje su na snazi u Holandiji i Roterdamu. Ipak, glamur nije izostao, te su delegacije na lokaciju došle brodićima, a umesto na crvenom tepihu, što je "holivudski manir“, izvođači su u tunelu s providnim krovom defilovali na tirkiznom tepihu.

Pročitajte i Ovo niko nije očekivao - Članice benda Hurricane menjaju imidž!

eurovision.tv

 

Tirkiznim tepihom su prošle 34 delegacije. Ako izuzmemo nedolazak Australije, nove četiri muzičke reprezantacije nisu mogle da prisustvuju ceremoniji otvaranja, i to: Poljska i Island, koje u svojim redovima imaju po člana pozitivnog na koronavirus, te Malta i Rumunija koje iz bezbednosnih razloga nisu mogle da dođu jer se nalaze u istom hotelu sa poljskom i islandskom delegacijom.

Zanimljivo je bilo i to da su organizatori zaboravili da pripreme kabinu za hrvatsku delegaciju, ali je taj propust brzo rešen.

Pročitajte i Uoči putovanja na Evroviziju - Slatke muke pred Roterdam za "Hurricane"

EBU / Andres Putting

 

Predstavnice Srbije su u kratkoj izjavi rekle da žale što ne mogu više da upoznaju grad, zbog svih restriktivnih mera, ali da im se, sve ono što su videle, dopada. Na pitanje koga ili šta podržavaju svojom pesmom, devojke su rekle da se zalažu za "žensku hrabrost i moć“, prenosi evrovizija.rs

Pročitajte i Članice grupe Hurricane ekskluzivno otkrivaju za Gloriju - Spremno smo da osvojimo svet!

Podsetimo, prvo takmičarsko veče održaće se 18. maja, a na drugom, koje će biti 20. maja predstaviće se naša zemlja. Ukoliko se "Hurricane", u sastavu Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević, pokaže dobro, gledaćemo ih ponovo 22. maja, kada je planirano veliko finale. Te večeri će se takmičiti ukupno 26 zemalja - domaćin takmičenja, tzv. Velika Petorka (Italija, Nemačka, Francuska, Velika Britanija i Španija) i 20 polufinalista. 

U nastavku pogledajte galeriju slika, koja će vam preneti delić atmosfere sa tirkiznog tepiha.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading