Marko Janketić otkriva: sve više žudim za ovim!

Autor:

14.05.2021 17:15

Foto:

Foto:

Glumac Marko Janketić otkrio je za čime žudi, te kako se snašao u ostvarenju koje govori o životu legendarnog Tome Zdravkovića!



Glumca Marka Janketića ne viđamo često u medijima, a danas je na televiziji K1 voditeljima i gledaocima objasnio i zašto. 

- Smatram da je sve što imam da kažem najbolje da prenesem na sceni u pozorištu ili ispred kamere u seriji ili na filmu – rekao je glumac Aleksandri i Bošku u emisiji „Kec na jedanaest“. – Nikada mi nije prijatno da se slikam za novine, jer ne umem da poziram. Ljudi to uče godinama i to im je posao. 

Otkrio je i da sve češće beži u prirodu i da mu gradska vreva sve više smeta. 

- Sve više žudim za prirodom. Beograd je postao nepodnošljiv kada je u pitanju gužva i trudim se da kad god mogu negde pobegnem. Nedavno sam se vratio iz Crne Gore, 13 dana sam bio tamo i uživao. Moj otac i otac Vuka Kostića bili su najbolji prijatelji, i igrali su zajedno u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a sada Vuk i ja nastavljamo tu tradiciju. Često smo zajedno u našem zavičaju, u Crnoj Gori. To nas opušta i u tome uživamo – kazao je na K1 Janketić i najavio petu sezonu serije „Ubice mog oca“ u kojoj igra sa svojim dobrim prijateljem Vukom Kostićem

Pročitajte i Brat Marka Janketića primljen na VMA: "Hvala bogu, biće dobro"

Televizija K1

 

Sa nestrpljenjem, kako je rekao, očekuje i premijeru filma „Toma“ i jedva čeka da ga i publika vidi, jer je kako kaže to svojevrsna saga o nekom starom dobrom vremenu, vremenu pravih boema. 

- Igram Miku Antića, grubijana nežnog srca. Tata se družio sa njim i on je jedan od mojih omiljenih pesnika. Volim poeziju. Film „Toma“ je priča o starom Beogradu, o Beogradu Tome Zdravkovića, Zorana Radmilovića... Bojim se da takvog Beograda više nema i da ga neće biti – rekao je poznati glumac u „Kec na jedanaest“. 

Kao anegdotu sa gledaocima je podelio pod kojim je imenom bila poznata srednja škola koju je pohađao. 

- Svi znaju čuvenu beogradsku srednju školu koju su zvali EPŠ – „eventualno poslednja šansa“, a moja je bila DPŠ – „definitivno poslednja šansa“ – sa osmehom je kazao Marko Janketić.  – Pohađao sam Drvno-prerađivačku srednju školu i jedno vreme sam se bavio izrađivanjem stilskog nameštaja. Ko zna... Možda ću se nekada ponovo baviti time. Uživao sam u tome. 

Pročitajte i Marko Janketić iskreno o poslovnim izazovima: Kako je biti psihopata iz Jasenovca

Televizija K1

 

U pozorištu ga možemo videti u sjajnoj predstavi „Lorencačo“ koja je osvojila srca i publike i kritike te je osvojila nekoliko nagrada, snima drugu sezonu serije „Močvara“ i radi na novom filmu o kojem još uvek ne sme da govori. 

- Još je rano ali biće vremena da pričamo i o tome. Za sada, vredno radimo na novim epizodama serije „Tri muškarca i tetka“, uvode se novi likovi i serija se razvija u zanimljivom pravcu. Mislim da će ta serija biti kao dobro vino, s vremenom će biti sve bolja! A kada je reč o Seki Sablić, ona je toliko sjajna da nam e svima ponestalo reči da to dočaramo – kazao je Marko na televiziji K1. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading