Suprug o preminuloj Helen Makrori: Hrabra i ponosna do kraja

Autor:

08.05.2021 20:00

Foto:

Foto:

Britanska glumica Helen Makrori preminula je od kancera u svom domu u Londonu u 52. godini života, a njen suprug i kolega Dejmijan Luis oprostio se od nje emotivnom porukom



Britanska glumica Helen Makrori, široj publici najpoznatija po ulogama u filmovima iz serijala o Hariju Poteru i kao tetka Poli iz popularne serije “Birmingemska banda”, preminula je od kancera u 52. godini, saopštio je njen suprug, takođe poznati glumac Dejmijan Luis.

Pročitajte i Zvezda “Harija Potera” uskoro dobija prvo dete

Getty Images

 

- Slomljeno mi je srce što moram da objavim da je posle herojske borbe sa rakom lepa i moćna žena Helen Makrori umrla mirno kod kuće, okružena talasom ljubavi prijatelja i porodice. Umrla je kako je i živela. Neustrašivo. Bože, volimo je i znamo koliko smo srećni što smo je imali u našim životima. Blistavo je sijala. Idi sada, Mala, i hvala ti - napisao je Dejmijan na svom tviter nalogu.

U izjavi za Sunday Times glumac je pojasnio kako je Helen herojski podnosila bolest koja je ujedno značila i smrtnu presudu.

Pročitajte i J.K.Rouling - Hari Poter besplatno za decu

Getty Images

 

- Poslednjih meseci je blistala jače nego što biste mogli da zamislite da bi i najsjajnija zvezda mogla da zasija. Nikad nisam poznavao nikoga ko je tako svesno širio sreću. Nisam upoznao osobu koja je kao ona umela da kaže “molim te” i “hvala ti”. Čak i kada je umirala, u poslednjih nekoliko dana, razgovarajući sa našim divnim negovateljicama, ona je više puta rekla: “Hvala vam puno.” Znala je šta je čeka, ali nije dopustila da je ljudi oko nje sažaljevaju. Gledala nas je u oči očekujući neminovno.

 

UKUS USPEHA

Rođena u Padingtonu, delu Londona u kome u pretežno kućama sa vrtovima živi imućniji sloj stanovništva britanske prestonice, Helen je pre završetka studija glume u školi Drama Centre London počela da dobija uloge u teatru i na televiziji. Dobitnica je nekih od najznačajnijih pozorišnih nagrada u Velikoj Britaniji, poput Laurence Olivier Theatre Awarda i London Evening Awarda.

Pročitajte i Zvezda "Harija Potera" u Beogradu - Džejson Ajzaks o Lucijusu Mejfoju, dobru i zlu u ljudima... (foto)

Uprkos tome što je ostvarila nekoliko zapaženih sporednih rola na filmu (“Intervju s vampirom”, “Kazanova” i “Grof Monte Kristo”), tek 2006. i ulogom Čeri Bler u drami “Queen” skreće pažnju šireg auditorijuma. Usledila su blistava izdanja u tri nastavka iz serijala o Hariju Poteru i u ostvarenju “Skyfall” o avanturama Džejmsa Bonda.

Svetska slava je stigla ulogom tetke Poli (Aunt Polly) u super popularnoj televizijskoj seriji Stivena Najta “Birmingemska banda”. Koristeći malo glumačkog alata, oslanjajući se pretežno na facijalnu mimiku i pogled, autentično je dočarala lik žene koja posle mnogih padova uspeva uvek da bude na strani pobednika i da pri tome drži porodicu na okupu.   

Pročitajte i Slava, novac i alkohol - Danijel Redklif o tamnoj strani popularnosti Harija Potera

Supruga Dejmijana Luisa upoznala je u pozorištu Almeida 2003. Venčali su se četiri godine kasnije i dobili kćerku Manon i sina Gulivera. Važili su za skladan bračni par oko koga se nikada nisu vezivale afere.

Helen je posebno bila angažovana u humanitarnim akcijama. Sa suprugom je često donirala novac organizacijama koje se bave brigom o bolesnoj i napuštenoj deci. Prošle godine sakupili su više od milion funti za restorane za deljenje besplatnih obroka ljudima koji su tokom pandemije ostali bez posla. 

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading