Srećna porodica

Stevan Piale i njegova supruga Una potpuno su se prepustili čarima roditeljstva: Mnogo divnih stvari se desilo za kratko vreme!

Autor:

02.05.2021 17:45

Foto:

Foto:

Iako su ih mnogi plašili pričama kako je roditeljstvo složen i težak zadatak, glumac Stevan Piale i njegova supruga Una uživaju u svakom trenutku sa svojom osmoipomesečnom kćerkom uz koju im je život dobio novi i potpuniji smisao



Otkako se pre godinu i po dana venčao sa dugogodišnjom devojkom Unom, glumcu Stevanu Pialeu (33) sve je krenulo nabolje. Prvo je dobio jednu od glavnih uloga u serijalu “Igra sudbine”, zatim je Una bila trudna u doba korone, a kruna lepih zbivanja bilo je rođenje kćerkice Rose u avgustu prošle godine.

- Mnogo divnih stvari desilo se za vrlo kratko vreme. Najvažija je naravno beba, koja nam je oboma ulepšala život i oplemenila ga. Sad joj je osam i po meseci, veoma je vesela i vedra. Osim što uživamo u roditeljstvu, svesni smo i velike odgovornosti - kaže Stevan i dodaje: - Sa Rosom je sve predivno, stalno je nasmejana, imam utisak da na svaki naš osmeh ona uzvraća dvostruko širim. Sluša i hoće da sarađuje i kad god je pogledam, pomislim koliko smo imali sreće. S njom provodim svaki slobodan trenutak. Najviše volim da se igramo, podižem je iznad glave da bi mogla da “leti” kao avion i uživam kad vidim kako joj se lice svaki put ozari. Ponekad joj i glumim, pošto radim sinhronizacije crtanih filmova. Uzmem neku njenu plišanu igračku i menjam glasove, što je veoma zabavlja.

Jakovi Simovic

 

Glumac tvrdi da ga je očinstvo promenilo nabolje, ali i da je došao momenat da iskoristi šanse koje su mu se ukazale u poslu.

- Pokušavam da dam sve od sebe i kao otac i kao suprug, da budem dobar roditelj i provodim s detetom što više vremena, ali i da gluma ne trpi. Prilagođavam se promenama u hodu. Bio sam na snimanjima serije “Igra sudbine” i po 12 sati u kontinuitetu, tokom dana se nismo ni viđali, i morao sam da se pomirim s tim jer od patnje nema ništa. Ujutru mi je potrebno pola sata da se spremim i krenem, a sad bar dvadeset minuta provedem u igri s Rosom. Jednostavno ne mogu da se odvojim od nje, i onda mi za pripremu za izlazak iz kuće ostane samo deset minuta. Zbog toga gotovo uvek kasnim. Sad imamo pauzu u snimanju već više od tri nedelje, i mada sam svim prijateljima obećao da ćemo se videti, sve vreme provodim samo sa Rosom i Unom. S njima dvema mi je ipak najlepše. Iako smo i Una i ja dosta pozitivni u životu, Rosa nam je unela novu dozu radosti u kuću i hvala joj na tome.

Pročitajte i Virus nije zaobišao ni bebu Stevana Pialea: Bilo je napeto!

Jakovi Simovic

 

Napeti dani

S obzirom na to da je Una bila u drugom stanju kad je proglašena pandemija korone, oboje su isprva bili prilično uplašeni.

- U takvoj situaciji sasvim je normalno da strepite, tim pre što sam ja uglavnom bio na snimanjima, a ona po čitav dan sama kod kuće. Srećom, njeni roditelji žive u blizini pa su pomagali kad god je bilo potrebno. Veoma sam vodio računa, ali sam se ipak krajem jeseni zarazio koronom. I to ne samo ja. Nekoliko dana je bilo baš napeto, morao sam da budem u samoizolaciji pošto sam osećao blage simptome. Una je s bebom otišla kod roditelja, a Rosa je nekoliko dana imala visoku temperaturu. Na sreću, najteži deo je brzo prošao, i to prilično dobro po mom mišljenju. 

Una ističe da je to bio najizazovniji period, jer su ona i beba morale da se odvoje od Stevana.

- Rosa je zbog visoke temperature stalno plakala, nije uopšte spavala, a ja nisam mogla nikog da pozovem da mi pomogne. Tih nekoliko dana sam bukvalno padala s nogu od umora i nisam znala šta da radim. Međutim, kad joj je temperatura spala, sve je bilo lakše.

Jakovi Simovic

 

U strahu su velike oči Dok se nije porodila, Una nije čula maltene nijednu pozitivnu stvar o roditeljstvu.

- Svi su me plašili koliko je to teško, stresno, kako neću moći da spavam noću, pa sam se psihički pripremila da je to mnogo veći napor nego užitak. A uopšte nije tako. Ne znam da li je to zbog toga što je Rosa toliko dobra ili zato što sve što su mi pričali zapravo nije istina. Život mi se promenio iz korena, ali samo nabolje. Pošto sam prevodilac, imam sreće da radim od kuće, pa sam sve vreme s bebom, a kad zatreba, u pomoć priskaču Stevan i baka-servis, moja mama Jasna i Stevanova Nađa.

Osim što snima, glumac je i tokom pandemije igrao predstavu “Kazanova protiv Don Žuana”, kao i neke komade za decu u Pozorištancetu Puž. Priznaje da se uželeo procesa stvaranja u pozorištu.

Pročitajte i Romantična noć na Dorćolu: Venčanje glumca Stefana Piaela u magičnom ambijentu (foto)

Jakovi Simovic

 

- To mi više nedostaje nego igranje predstava i u pregovorima sam za neke nove uloge kad se epidemiološka situacija poboljša. Imam privilegiju da radim ono što volim, i to u trenucima kad su mnoge moje kolege onemogućene. Za razliku od njih, ja svakog dana uživam. Najvažnije je da sam s vremenom stekao iskustvo pred kamerom, koje ranije nisam imao u ovolikoj meri. I mogu svako veče da gledam sebe, učim i vidim šta još mogu da promenim i poboljšam. To je, pored druženja i bliskosti sa svim članovima ekipe, najveći benefit koji sam dobio. Naravno, Rosa je još mala da bi me prepoznala na televiziji.

Komentari. (0)

Loading