Željko Vasić nakon preležanog korona virusa susreo se s ovim problemom: Nisam mogao da pređen nekoliko stepenika!

Autor:

02.05.2021 16:25

Foto:

Foto:

Posle izlaganja fizičkom naporu umerenog intenziteta i preležanog virusa korona, pevaču i kompozitoru Željku Vasiću dijagnostikovan je perikarditis, zbog čega će dugo u grudima nositi suvenir u vidu ožiljka.



Muzičar Željko Vasić (41) veoma je ozbiljno shvatio sve opasnosti koje sa sobom nosi pandemija virusa korona, ali je, nakon što je jesenas uz sasvim blage simptome bolest preležao, napravio propust, što je izazvalo kardiološke komplikacije koje su srećom na vreme uočene i sanirane. Kontrole na koje odlazi pokazuju da sem malog ožiljka na srčanoj ovojnici nema nikakvih posledica.

- Koronu sam dobio početkom oktobra. Jedini simptomi koje sam imao bili su kijavica i gubitak čula mirisa. Trajalo je to svega nekoliko dana, ali zbog tog gubitka čula mirisa koji je specifičan simptom zaraze koronom, otišao sam u kovid ambulantu, gde su me podvrgli raznim pretragama koje su dale dobre rezultate, uključujući i krvnu sliku koja je bila odlična, te mi je lekar rekao da idem kući da se izolujem, ležim i uzimam vitamine, a da PCR test ne treba da radim.

Boško Karanović

 

- Poslušao sam ga i naredne tri nedelje proveo u kućnoj izolaciji. Supruga i deca su bili dobro, nisu imali nikakve simptome. Iako nisam testiran, bio sam siguran da sam kovid pozitivan jer su se u isto vreme razbolela tri moja prijatelja sa kojima sam bio u kontaktu. Sem toga, kasnije sam uradio test na antitela koji je pokazao da ih imam u veoma visokom procentu. Početkom novembra vratio sam se uobičajenim rutinama, među kojima je i šetnja pored reke sa suprugom Ivanom. Nas dvoje skoro svake večeri hodamo šest-sedam kilometara kraj Save. Ubrzo su nastali problemi.

- Prve dve večeri u šetnji sve je bilo normalno, ali treće sam osetio iznenadni umor, malaksalost, težinu u nogama i kratak dah. Rekao sam supruzi da treba da se vratimo kući i da ne mogu da hodam dalje. Mislila je da se šalim, ali kada je videla da sam jedva došao do automobila, predložila je da ona vozi. Ipak sam vozio ja, ali čim smo ušli u kuću, legao sam. Prijalo mi je mirovanje, a svako kretanje mi je stvaralo zamor.

Pročitajte i Pevač Željko Vasić otkrio posledice borbe s nemilosrdnim virusom!

K1 TV screenshot

 

- Bukvalno nisam mogao da pređem ni nekoliko stepenika. Kako od detinjstva imam WPW sindrom, urođenu srčanu manu koja se ponekad aktivira, naučio sam da prepoznam kada je neka tegoba vezana za srce. Zbog te male srčane mane, koja nije opasna po život i zapravo podrazumeva povremene tahikardije, redovno uzimam beta blokatore i odlazim na kontrole u Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” kod moje lekarke dr Dragane Košević, te sam odmah pokušao da stupim u kontakt s njom i odem na pregled. Ona je, međutim, bila angažovana u crvenoj zoni gde je lečila pacijente obolele od kovida, tako da sam jedva uspeo da dođem do nje, i to privatno.

Komentari. (0)

Loading