Glumici Džesiki Albi strast je sakupljanje kristala. Ne samo zbog njihove lepote već smatra da imaju isceliteljsku energiju koja joj pomaže u duhovnom životu, uz njih se oseća bolje, zdravije i srećnije.

Pročitajte i Džesika Alba - Humana porodica u akciji (foto)

Photo by Neilson Barnard-Getty Images for AWXI Via Guliver

 

 

- Od detinjstva obožavam kristale jer smatram da imaju snagu i energiju koja mi pomaže. Nisam neki stručnjak na tom području, ali sam znatiželjna i voljna da učim jer verujem u njihovo delovanje. Držim ih na radnom stolu, uz uzglavlje gde spavam, uz fotografije svoje dece… - kazala je poznata glumica koja je ovih dana na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa svojim najdražim velikim ametistom koga je "punila" energijom izloživši ga sjaju ružičastog meseca, prvog supermeseca koji sa ukazao ove godine. Tako se naime, naziva mesec koji je vizuleno najveći kada je najbliži zemlji, a na nebu se mogao videti 26. aprila. 

Pročitajte i Otmica, psihičko zlostavljanje, poremećaj ishrane - Tamna strana holivudskog života Džesike Albe

 

 

- Oni su moćni i isceljujući na njihov jedinstven način. Pomažu mi da sredim svoj um tako što se uz njih osećam bliže zemlji i u vezi sa sobom - napisala je glumica između ostalog.

Kristaloterapija je stara nauka i vekovima se veruje da kristali imaju lekovita svojstva, treba ih redovno čistiti od nakupljenih loših vibracija hladnom vodom i puniti ih energijom na sunčevoj ili mesečevoj svetlosti. 

Upotrebljavaju se u rešavanju raznih zdravstvenih tegoba, a navodno pomažu i kod mnogo prizemnijih problema. Tako žad ili zeleni aventurin priziva novac i uspeh na poslu, rozenkvarc se smatra ljubavnim kristalom, mesečev kamen pomaže kod neplodnosti, a drevni Egipćani nosili su lapis lazuli koji im je donosio porodičnu sreću, bliskost i radost. A Džesikin omiljeni ametist blagotvorno deluje na nervni sistem, poznat je kao kamen koji pomaže isceljivanju duše i psihe, čisti prostor u kojem boravimo od negativne energije, ali je i simbol prefinjenosti i lepote.

Pročitajte i Džesika Alba o seksualnom zlostavljanju - Počela sam da radim veoma mlada i svašta sam videla

 

 

Glumica je nedavno otkrila i kako je došla do svog prvog ametista - pronašla ga je još kao devojčica u jednoj pećini, a nedavno ga je poklonila svojoj najstarijoj ćerki Onor. Ljubav prema kristalima pretočila je i u svoju kozmetičku liniju koju je lansirala pre nekoliko meseci. Radi se o sjajevima za usne koja su dobila imena - Axinite, Bronzite, Deep Amethyst, Moonstone, Pink Agate, Poppy Topaz, Rose Opal i Star Ruby. 

 

Komentari (0)

Loading