Džon Travolta nakon perioda ogromne tuge uputio poruku ljubavi i mira

Autor:

01.05.2021 20:30

Foto:

Foto:

Američki glumac Džon Travolta ostao je bez supruge i majke njegove dece Keli Preston, koja je nažalost preminula nakon dvogodišnje borbe s rakom dojkom koju je vodila u tajnosti.



Proslavljeni glumac Džon Travolta (67) rešio je da progovori o bolnoj temi zvanoj "smrt bližnjeg" skrenuvši pažnju na to kako je to njegovo lično iskustvo i kako je važno da se drugi ne poistovećuju s njim.

- Najvažnija stvar koju možete učiniti, a da biste pomogli nekome ko tuguje jeste to da im omogućite da to prožive na svoj način i da se se ne poistovećujete s njima. To je moje iskustvo - izjavio je za španski magazin Esquire.

Pročitajte i Glumac otvorio dušu - Džon Travolta progovorio o gubitku sina

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images via Guliver

 

Džon i Keli upoznali su se 1989. godine na snimanju filma, a pred oltar su otišli dve godine kasnije, bili su jedan od onih parova koji je svakim pojavljivanjem u javnost izazivao tračak ljubomore kod mnogih. Voleli su se dugo godina, a u ljubavi ih nisu pokolebale ni brojne tragedije.

Travolta se trenutno najviše fokusira na decu koju je dobio s Keli, 21-godišnju Elu i 10-godišnjeg Bena, a par je imao i sina Džeta koji je preminuo 2009. godine kada mu je bilo samo 16 godina.

- Osiguraću budućnost svojoj deci i pomoći im da se u životu bave onim što žele. To sada radim s Elom i njenim filmovima, učim je svemu u toj profesiji. Ben ima jedva deset godina i želim da mu pomognem da izraste jer je pred njim život - objasnio jeglumac.

Pročitajte i Džon Travolta - Aplauz za odvažnu promenu imidža (foto)

Photo by Rodin Eckenroth Getty Images for G'Day USA

 

Travolta je bio otac pun ljubavi. Ali u trenutku se život razdvojio na dvoje kada je njegov šesnaestogodišnji sin umro je od posledica epileptičnog napada koji je izazvao Kavasaki sindrom. To se dogodilo na Bahamima tokom odmora.

Džon Travolta rekao je da je gubitak deteta najgora stvar koja se ikada može dogoditi.

Najstariji sin Džona Travolte i glumice Keli Preston, Džet, koji je rođen sa autizmom, promenio je njihov život u vreme njegovog rođenja. Bila je to neverovatna ljubav, kako se glumac seća.

Pročitajte i "Bila sam ludo zaljubljena" - Kristi Eli o "aferi" sa Džonom Travoltom, vernosti, suprugu, preljubi

Photo by Vittorio Zunino Celotto Getty Images for RFF

 

- Ne mogu da zamislim kakav bi bio život bez Džeta. Kada se rodio, bio je okupan i obučen, uzeo sam ga u naručje i satima ga nisam pustio. Keli je spavala nakon porođaja, lekari su dolazili da odvedu bebu na testove, ali ja sam odbio da se odvojim od njega. Govorio sam: ne danas, drugi put. Kao da sam poludeo - priseća se glumac.

U intervjuu 2019. godine, Džon Travolta je govorio o tome kako je izgubiti dete. Bilo je očigledno da ni posle decenije ova rana nije zacelila. Glumac je rekao da nakon toga život nikad ne može biti isti.

- Ovo je najgora stvar koja mi se dogodila u životu. Zapravo, nisam znao mogu li to preživeti ... Ljudi kažu da je najteže na svetu izgubiti majku ili oca. Sada mogu da kažem da to nije istina. Najgore, najteže je izgubiti dete. Ono koje ste voleli, odgajali, svakodnevno gledali kako raste... Ono koje si naučio da hoda. Neko ko vas je naučio da volite istinski. Ovo je najgora stvar koja se može dogoditi bilo kome “, napisao je glumac na Fejsbuku 10 godina nakon tragedije.

Pročitajte i Slavne ličnosti koje su se suočile sa najbolnijim gubitkom 

Photo by Frazer Harrison Getty Images

 

- Ovaj dečak je uneo toliko radosti u moj život. Toliko sreće. Ovih 16 godina očinstva naučilo me je najvažnijoj stvari na zemlji - bezuslovnoj ljubavi - dodao je glumac.

Džon Travolta poželeo je da se obrati svim ljudima.

- Moramo da se zaustavimo usred ove trke i kažemo: "Hvala". Jer imamo decu. I deca bi trebalo da se zaustave usred ove trke i kažu: "Hvala". Jer imaju roditelje. Jer život je vrlo kratak. Provedite što više vremena sa roditeljima, a roditelji provode što više vremena sa svojom decom. Budite nežni, budite pažljivi. Jer jednog dana, kada skrenete pogled sa telefona, oni možda više neće biti tu ... Volite i živite svaki dan kao da je poslednji u vašem životu. Jer će jednog dana biti tako ... - zaključuje Travolta.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading