Snežana Savić: Nisam dozvoljavala da se sazna da se osećam loše

Autor:

15.04.2021 10:02

Foto:

Foto:

Snežana Savić, glumica i pevačica, priznaje da se nikada nije prepuštala očaju i da je u njenim godinama lepo imati pored sebe nežnog prijatelja



Glumica i pevačica Snežana Savić (68) smelo korača sedmom decenijom života srećna i zadovoljna što ide iz projekta u projekat.

Pročitajte i Razlog je mnoge dirnuo - Snežana Savić otkrila zbog čega nije želela još jedno dete

Photo: Miroslav Milić

 

Kao u zlatno doba TV Beograd, kada je igrala u nekim od najvoljenijih serijala, poput "Boljeg života", ona je posle "Igre sudbine" snimila "Zlatne dane", a ovih dana na Belom dvoru u Beogradu učvrstila je punđu i ušla u prefinjenu garderobu Jovanke Broz. Snežana otkriva tajne zagonetnog karaktera prve dame Jugoslavije, koju tumači u dokumentarno-igranoj seriji "Jovanka Broz i tajne službe".

Pročitajte i Snežana Savić - Imam nežnog prijatelja

Photo: Miroslav Milić

 

Imate li vi Jovankinu hrabrost?

- Kada se sada osvrnem, shvatam da sam bila hrabra, nekada i ludo hrabra što sam rizikovala. Sa problemima sam se nosila dostojanstveno. Nisam dozvoljavala da se sazna da se osećam loše. Kroz život sam išla polako, često tiho, boreći se za svoje mesto. Nikada se nisam laktala niti gurala jer nisam nametljiva. Ingrid Bergman je pisala Roseliniju kako se divi njegovom rediteljskom opusu, i on ju je pozvao da rade zajedno. Ne znam kako bih ja to prelomila u sebi. Meni je nelagodno da se preporučujem.

Pročitajte i Snežana Savić - Lepota nisu zategnute bore i uvećane usne

Photo: Miroslav Milić

 

Nikada se niste predavali?

- Ne. Jovanka je u jednom intervjuu rekla: “Doživela sam da sam sve svoje neprijatelje nadživela. Živela sam iz inata.” U čoveku ima taj prkos da se ne preda, da se bori do kraja. To je dobra osobina, koju vidim u sebi. Tuga, trpljenje, mazohizam i inat idu zajedno. Prolazila sam uspone i padove. Imam hipersenzibilitet ali i slabost. Linija između te fragilnosti i jačine je tanka. Iz te krhkosti, slabosti i ranjivosti crpla sam snagu, postajala sam sve jača. Nisam se dala i nikada se nisam prepuštala očaju.

  Ceo intervju pročitajte u našoj Gloriji

Komentari. (1)

Loading