Ljubav ne umire

Ljiljana Kapor: On je i dalje centar mog sveta!

Autor:

12.04.2021 20:10

Foto:

Foto:

Supruga Mome Kapora, Ljiljana, svojim rečima vratila je veru u ljubav, te je dokazala da kada je emocija iskrena ona ne bledi - ne umire!



Supruga našeg pisca, novinara i slikara Mome Kapora, Ljiljana, danas je na televiziji K1 na najlepši način pokazala i dokazala da ljubav – ne umire. Sećajući se svog supruga, kazala je da iako je teško podnela njegovu smrt, danas kada govori o njemu ne može a da se ne osmehuje. 

- Moma je bio večiti dečak, radost života! Mnogo smo se voleli. Govorili su mi: Žene obožavaju Momu, a ja sam odgovarala: Ali on obožava mene – kazala je Ljilja u emisiji „Kec na jedanaest“. – I ja sam njega obožavala. Zajedno smo bili 30 godina od čega 22 u braku. Kada je preminuo bilo mi je jako teško, i danas je tako, ali sada kada o njemu govorim ne mogu a da se ne smejem. Puno mi je srce. Moma je i dalje centar mog sveta i sve što radim – radim zbog njega.

Televizija K1

 

Ljiljana Kapor podelila je sa Boškom i Aleksandrom i gledaocima K1 televizije zanimljivosti poput one da kada je pisao Moma je bio sam, a kada je slikao – voleo je da bude među ljudima. 

- Najviše je voleo da neko dođe kada slika. Da razgovara, da nešto popije. Nije voleo da se oblači i da kupuje garderobu, pa sam ga ja oblačila. I uvek je govorio da „burberry“ mantil mora da bude pohaban, nikako nov – kazala je s osmehom Ljiljana. – Do smrti je ostao veran Andriću i njegovim knjigama se vraćao celog života. Do samog kraja sam mu ih čitala. 

Televizija K1

 

Supruga našeg poznatog pisca kazala je i da se raduje Legatu Mome Kapora koji će činiti galerija u kojoj će biti izložena njegova ali i dela drugih umetnika, kao i njegov atelje. 

- U ovom prostoru biće organizovane izložbe, koncerti... Biće to prostor u kojem će biti smešten veliki deo Momine ostavštine: slike, njegov atelje, nameštaj, fotografije, dokumenta, knjige... Želim da sve to ostavim Beogradu. Vidimo se na izložbi 3. septembra – poručila je Ljiljana Kapor

Komentari. (2)

Loading
Petra

13.04.2021 00:49

mozda ume da cita,ali ne i da govori...retko antipaticna osoba

Milica

13.04.2021 00:53

nije dovoljno citala pre,jer ne izrazava se lepo,"nasla sr vila,gde nikada, ni u snu nije bila"