Profesor Nenad Prokić optužen za uznemiravanje - Njegov komentar iznenadio javnost!

Autor:

10.04.2021 11:30

Foto:

Foto:

Nenad Proić optužen za uznemiravanje, vest koja je do temelja potresla Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Navodno, pet devojaka, studentkinja na pomenutom fakultetu prijavile su svog profesora.



Nakon velikih potresa izazvnih priznanjem Milene Radulović i Ive Ilinčić, Fakultet dramskih umetnosti pokrenuo je platformu protiv nasilja, na koju je od 21. januara do 17. februara 12 prijava protiv šest zaposlenih na pomenutom fakultetu.

Pet studentkinja za uznemiravanje prijavilo je dugogodišnjeg profesora i bivšeg narodnog poslanika Nenada Prokića, prenosi Kurir. Platforma 'FDU protiv nasilja' trebala je da podstakne žrtve zlostavljanja da skupe hrabrosti i suoče se sa svojim najvećim strahovima, međutim, ogromno iznenađenje za sve predstavljao je ogroman broj prijava na Prokićevo ime.

Pročitajte i Kroz Aleksićevu torturu prošla je i Branka Katić, a svega se jasno seća

Youtube Screenshot

 

- Devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, tri prijave se odnose na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata. Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe odnose se po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava - navodi se u izveštaju.

Profesor Miloš Pavlović, dekan pomenutog fakulteta otkrio je da je proces u toku, te da su prijave koje stižu na platformu mahom anonimne, a retke su potpisane.

- Fakultet će procesuirati sve prijave koje ukazuju na kršenje krivičnog zakonika, a zasad takvih slučajeva nije bilo. Prekršaji ne izlaze iz akademskih normi, već su etičke prirode. Procedura je u toku i na kraju će etićka komisija utvrditi da li je bilo nekih prekršaja - objasnio je dekan.

Pročitajte i Milena Radulović pružila podršku Ivi Ilinčić: Bez tebe bih bila sama, samo napred, brate!

Youtube Screenshot

 

Nenad Prokić optužen za uznemiravanje, a njegov komentar iznenadio je javnost!

Profesora je otkrio da je upoznat samo sa jednom prijavom, koja je ujedno i jedina bila potpisana.

- Ona je bila potpisana, ali za nju se ispostavilo da je greška, jer su to bile moje fotografije s plaže koje sam greškom poslao koleginici. Ostale mi nisu poznate i pretpostavljam da su anonimne i ne mogu da dam komentar, jer se one i ne daju na uvid - objasnio je Prokić za Kurir.


 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Hana

12.04.2021 10:34

Jadnik salje zenama fotografije sa plaze a lici na stakora. U psihijatrijski sanatorijum batice ionako si preko veze na faks dosao dda budes profa manijace.