Strahovi egzotične Monike Beluči: Svesna sam da je lepota prolazna

Autor:

03.04.2021 15:30

Foto:

Foto:

Monika Beuči, nekadašnja manekenka koja je maštala da postane holivudska diva. Na koji način ona koristi svoju lepotu i kako se žene zrelih godina tretiraju u filmskoj industriji



Nekadašnja manekenka rođena u italijanskom gradiću Ćita di Kastelo, Monika Beluči, svojom pojavom na filmskom platnu rezervisala je sebi tron kraljice seksipila i ostala jedna od najlepših žena koje je filmska istorija zabeležila. Filmsko platno joj je od rane mladosti bilo životna ambicija. Sofija Loren, Klaudija Kardinale i Đina Lolobriđida podstakle su joj maštu, pa je sanjala o tome da jednog dana nasledi njihov glamur.

Pročitajte i 56. rođendan slavne glumice - Kako je Monika Beluči obeležila svetsku kinematografiju? (video)

Profimedia

 

Njenu mediteranski egzotičnu lepotu prvi je prepoznao italijanski reditelj Dino Rizi i odmah joj dao ulogu u filmu "Život sa sinovima". Ovo pojavljivanje lepe Italijanke nije prošlo nezapaženo. Legendarni Frensis Ford Kopola je u njoj video najlepšu od tri Drakuline neveste, pa je Monika briljirala u ulozi zavodnice.

Na pitanje "Kako se postaje Monika Beluči?", atraktivna glumica je odgovorila:

- Praćenjem svojih snova. To je jedino važno u životu.

Pročitajte i Ovako izgleda ćerka slavnog glumačkog para - Naslednica Monike Beluči i Vensana Kasela osvaja svet modelinga

Profimedia

 

Ova "žena iz snova", kako je mnogi nazivaju, uživa već decenijama na samom vrhu svetske slave, ali je od samog početka bila svesna prolaznosti telesne lepote i nije krila da oseća strah od starenja, prevashodno iz razloga profesionalnog angažmana.

- Muškarci su u mnogo boljoj poziciji od žena kojima je bukvalno zabranjeno da stare. Svesna sam da je lepota prolazna, i da ovo vreme moram maksimalno da iskoristim. Posle ću se tešiti unutrašnjom lepotom. Retke su starije glumice koje stalno dobijaju angažmane - izjavila je Beluči.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading