Ekskluzivno

Branka Petrić nakon teške borbe: Osećam se iscrpljeno!

Autor:

30.03.2021 21:00

Foto:

Foto:

Posle izlaska sa Infektivne klinike na kojoj je bila zbog infekcije koronom, istaknuta glumica Branka Petrić oporavlja se kod kuće u društvu sinova Uliksa i Hedona, koji su takođe pobedili opaki virus



Od kada je pre nekoliko dana dobila otpusnu listu Infektivne klinike na kojoj je bila hospitalizovana sa dijagnozom infekcije virusom korona, slavna beogradska glumica Branka Petrić (83) oporavlja se u kućnom ambijentu i već pravi planove za nove profesionalne poduhvate. Efikasnom procesu rehabilitacije doprinosi i to što su obojica sinova, Uliks, koji više decenija živi u Njujorku, i Hedon pored nje.   

Jakov Simovic

 

- Izašla sam iz bolnice pre nekoliko dana. Imala sam koronu, ne težak oblik, kako su mi doktori objasnili. Uprkos tome što mi se nije predstavila u najgorem vidu, tri nedelje sam se mučila s njom. I sad se osećam iscrpljeno, malo-malo imam potrebu da prilegnem. Zamaram se brzo i od najjednostavnijih aktivnosti po kući koje sam doskoro obavljala kao od šale. Narednih desetak dana moram da se posebno čuvam, ne planiram da izlazim iz doma. Kad se u potpunosti oporavim, nadam se da će se to desiti za otprilike mesec, očekuje me jedan glumački projekat, o kome ne bih sada da govorim.

Porodica u fokusu

Boravak na Infektivnoj klinici Kliničko-bolničkog centra Srbije pamtiće po utiscima koji se kreću u širokom spektru od najlepših do najtežih.

- Doktori, medicinsko osoblje i svi zaposleni na Infektivnoj klinici trude se maksimalno oko svakog pacijenta, svaka im čast na tako profesionalnom i toplom odnosu. U svakom trenutku svojim pravovremenim delovanjem i znanjem ulivaju poverenje. S druge strane, videla sam ljude s težim oblikom korone, među njima je bilo mnogo mladih. Trebalo bi svi da se vakcinišemo, to je jedini put da se pobedi ovaj virus.  

Decenija od Bekimove smrti: Branka Petrić i dalje čuva uspomene na pokojnog supruga

Jakov Simovic

 

Iako se brinula jer su i njeni sinovi Uliks, naš poznati dramski umetnik, i Hedon takođe bolovali od virusa korona, Branka je srećna što su sada zdravi i u Beogradu.

- Svi smo sada zajedno, tu je i Snežana Bogdanović, Uliksova supruga. S velikim nestrpljenjem očekujemo emitovanje serije “Porodica” scenariste i reditelja Bojana Vuletića. Posebno sam znatiželjna jer Uliks tumači Zorana Đinđića - konstatuje glumica.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading