Tamara Aleksić i Ljuba Bulajić jedno drugom poveravaju najveće tajne

Autor:

31.03.2021 11:15

Foto:

Foto:

Od kada su se upoznali pre deset godina, glumce Tamaru Aleksić i Ljubomira-Ljubu Bulajića veže nežno prijateljstvo koje će dobiti zvaničnu formu čim se za to ukaže prva prilika



Osim što su kolege i veoma posvećeni poslu, glumci Tamara Aleksić (28) i Ljubomir-Ljuba Bulajić (32) su veoma bliski prijatelji, toliko dobri da jedno drugom poveravaju najveće tajne. Rušeći stereotipnu sumnju u iskrenost muško-ženskih prijateljstava, mladi umetnici stvorili su ambijent međusobnog poverenja. Upoznali su se pre deset godina na snimanju serije “Šešir profesora Koste Vujića” reditelja Zdravka Šotre, koji im je poverio i noseće uloge u novom hitu “Aleksandar od Jugoslavije”.

Pročitajte i Predana i posvećena - Glumica Tamara Aleksić apsolutna je kraljica transformacije!

Foto: Jakov Simović

 

- Upoznali smo se 2011. zahvaljujući reditelju Zdravku Šotri koji nas je angažovao da igramo u seriji “Šešir profesora Koste Vujića”. Od prvog trenutka prepoznali smo se kao da smo rod rođeni, brat i sestra - priseća se Tamara i nastavlja: - Toliko sam bila ushićena i oduševljena celom ekipom koju je reditelj odabrao. Šotra kao da bira dobre ljude. Među svima njima Ljuba se ispostavio kao neko s kim ću biti prijatelj do kraja života i s kim ću se okumiti čim se za to ukaže prilika. Posle smo, takođe sa Zdravkom Šotrom, radili seriju “Santa Maria della Salute”, predstavu “Veliki Getsbi” i još nekoliko projekata. Ljuba je retko dobar čovek, a prijateljstvo se ne vidi samo u teškim situacijama. Retki su prijatelji sa kojima možete i da se radujete i da tugujete. Kod nas je bilo daleko više povoda za radovanje. Moja osam i po godina mlađa sestra Anja dala mu je nadimak Ljubav. To je, što se mene tiče, Ljubin najadekvatniji opis. Volim da se čujem sa njim po pitanju svega, pa i najbanalnijih stvari. Pre ću njega pitati kakvo će vreme da bude nego što ću pogledati vremensku prognozu - priznaje Tamara, dok se Ljubomir živo seća njihovog prvog susreta:

- Na snimanje serije “Šešir profesora Koste Vujića” Tamara je došla među nas dvadeset muškaraca. Ona je tog leta tek upisala Fakultet dramskih umetnosti i čekala je da počnu predavanja. Meni su se dopale njena energija i iskrenost, ali u isto vreme sam primetio da ima malu tremu. Bila je to njena prva uloga. Malo-pomalo, krenuli smo da pričamo. Komunikacija je tekla lako kao da se odavno poznajemo. Na kraju snimanja sam joj rekao: “Nemoj da dozvoliš da te fakultet, ljudi i okruženje promene. Ostani takva kakva jesi.” I ona je ostala dosledna. Nije se promenila. Moji roditelji su se vezali za nju, prvenstveno otac, koji je obožava i uvek pita kako je i kada će doći kod nas. Veoma cenim njeno mišljenje i volim da ga čujem. Nisam čovek koji ima tremu, ali pred početak emitovanja serije “Aleksandar od Jugoslavije” sam je osećao. Jako me je zanimalo Tamarino mišljenje pa smo zajedno odgledali prvih pet epizoda. Osetio sam olakšanje kada mi je rekla šta misli. Očekuje nas početkom aprila još jedan zajednički projekat. Reč je o predstavi “Da počnemo iz početka” rediteljke Ade Lazić, koja se sprema u pozorištu Madlenianum.

Minimalizam koji prija

Pošto dobro poznaje glumačke kvalitete svog prijatelja, Tamara je bila uverena kako će Ljuba uspešno savladati težak zadatak u seriji “Aleksandar od Jugoslavije”.

- Zdravko Šotra ima više poverenja u glumce nego oni sami u sebe. Tu prvenstveno mislim na sebe. Bila sam ushićena od početka rada na ovom poslednjem projektu, ne samo zato što je odlučio da ja igram kraljicu Mariju već i što je Ljubi dodeljena uloga kralja Aleksandra I Karađorđevića. Od samog starta bila sam u fazonu to je to, Ljuba će divno dočarati taj lik, pogotovo jer je on jedan divan minimalistički glumac, što je u skladu sa Šotrinim krupnim kadrovima. U krupnom kadru oči ne lažu. Kada vam Šotra da poverenje, to je velika čast, ali i teret za glumca. Imajući na umu kako Ljuba radi i kakav je čovek, znala sam da će biti dobro. Izbindžovali smo prvih pet epizoda. Ja nisam imala tremu pošto se ne pojavljujem u njima. Zapravo sam uživala i osetila satisfakciju jer je Ljuba u ulozi tačno onakav kakvim sam ga videla u kadru. Izuzetan.

Pročitajte i Ljuba Bulajić - Riba grize kad imaš dobar monolog

Foto: Jakov Simović

 

Bulajić je dve godine u vezi sa balerinom Janom Nenadović, s kojom je Tamara postala prijateljica.

- Jana je božanstvena. Dešavalo se da nas troje pričamo, i da onda Ljuba ode nešto da završi i ostavi nas dve da se družimo. Jednom kada smo sedeli kod njega bio je umoran i otišao je da spava, a Jana i ja smo čavrljale do sitnih sati.

Glumica je zadovoljna što njeno prijateljstvo s Ljubom razbija predrasude.

- Na snimanju “Aleksandra od Jugoslavije” jedan član ekipe mi je prišao i rekao: “Ja nisam verovao u muško- ženska prijateljstva, ali što duže gledam tebe i Ljubu, sve mi ima više smisla. Sada i ja ortakinje gledam kao potencijalne prijatelje.” Dopalo mi se to razvejavanje stereotipa da muško-žensko prijateljstvo nije moguće. Drago mi je da imam druga poput Ljube i da doprinosimo menjanju shvatanja u našoj sredini.

Završetak snimanja serije prošlog leta obeležila je anegdota koju i danas rado prepričavaju. Ljuba je bio njen scenarista.

- Sedeli smo na Belom dvoru. Bio je to jedan od poslednjih dana snimanja i predložio sam da sa broja telefona asistenta snimanja preko vajbera pošaljem poruku Vaji Dujović koja igra sestru kraljice Marije i koja je, nakon što je završila svoje scene, uprkos svim merama protiv korone, uspela da ode u Morinj na more, do kog joj je bilo jako stalo. Bilo je četrdeset stepeni u Beogradu, a mi smo radili i na instagramu gledali Vajine slike s mora koje je kačila tih dana. U poruci sam joj napisao da reditelj Šotra želi da ponovo snimi scene svadbe, u kojima smo bukvalno svi prisutni, i pitao je kada može da se vrati u Beograd. Vaja je bila šokirana, odgovorila je da je na moru i da ne može da stigne. Onda sam joj objasnio da Šotra insistira. Sat vremena je trajalo to kuckanje. Na kraju sam joj na isti taj vajber poslao moju sliku. Tek tada je shvatila da je u pitanju šala. Bolje da vam ne govorim šta mi je sve rekla kada je videla da sam to bio ja, a ne asistent snimatelja. Tamara je sve vreme bila prisutna, ali se izvukla. Vaja je bila ljuta samo na mene.

Komentari. (0)

Loading