Androgini model Igor Ivanović - Biti drugačiji, biti svoj!

Autor:

25.03.2021 21:30

Foto:

Foto:

Maneken Igor Ivanović, koji je u Evropi izgradio uspešnu karijeru androginog modela, priključio se akciji "Neću da ćutim" jer posle doživljene neprijatnosti smatra da se treba boriti za pravo na različitost



Svestrani mladić Igor Ivanović (26), koji se deklariše kao muškarac ali na snimanjima i pistama nosi odeću za žene, izgradio je u Evropi uspešnu karijeru androginog modela. Ima ugovor sa francuskom modnom agencijom i projekti ga vezuju za evropske metropole. U Beogradu, gde je načinio prve modne korake, zbog lične neprijatnosti priključio se kampanji “Neću da ćutim” koja za cilj ima da se umanji diskriminacija u društvu. Sopstvenim primerom pokazao je da treba istrajati u odluci da se bude drugačiji.

- Projektu “Neću da ćutim” priključio sam se da osvestim ljude. Nisam trans osoba. Da jesam, ja bih to odavno oslobodio u sebi. Živim život kakav smatram da treba. Kada se nekome dogodi problem, on ne treba da ćuti o tome već da kaže sa čim se suočava. Meni se incident dogodio pre nekoliko godina na koncertu Zdravka Čolića. Neko me je prepoznao, izvređao i nasrnuo na mene. Bio sam uporan, saznao identitet te osobe i prijavio je policiji. Sudski proces je završen i ta osoba je kažnjena.

Ipak, maneken priznaje da se na različitosti još uvek ne gleda blagonaklono.

Pročitajte i Novosađanka Marija Žeželj osvaja svetsku modeling scenu!

Sunčica Zurković

 

- Na svojoj koži sam osetio da drugačije kod nas nije dovoljno prihvaćeno. Ali bitno je biti svoj, savremen. Naši dizajneri su prvo bili skeptični po pitanju mene. Kasnije, kada sam izgradio samopouzdanje, mnogi u našoj modnoj industriji su želeli da rade sa mnom. Sada znam da sam utabao stazu za nove generacije - uveren je Igor, koji je 2019. poneo titulu najboljeg manekena na Nedelji mode u Beogradu.

U modeling je ušao slučajno.

- Nisam imao ambiciju da budem maneken. Sa društvom sam otišao na kasting i prošao. Tada su uočili moju moć transformacije. Predložili su mi da pokušam da radim kao androgini maneken. Na drugom fotografisanju probali smo muški i ženski izgled i shvatili da mi prolaze obe uloge, ali da je ženska fotogeničnija. Kod mene to dolazi momentalno, samo proradi - ističe model koji na revijama podjednako nosi muške i ženske kreacije. U svemu što radi Igor ima podršku najbližih.

- Moja porodica je lojalna. Veruju mi. Znaju da ne želim da skrenem na neki deseti put.

Pročitajte i Jedna od retkih grešaka prelepe francuskinje - Zbog čega se Brižit Bardo kaje?

Photo:Sunčica Zurković

U modi do kraja

Iako je zbog oca upisao Ekonomski fakultet, diplomirao je modni dizajn na Visokoj tekstilnoj školi i u budućnosti planira da se predstavi kao kreator. Do tada ga čekaju novi angažmani u Milanu i Parizu, gde je 2020. radio Nedelju visoke mode za francuski brend On Aura Tout Vu. Nije upoznao australijsku manekenku srpskog porekla Andreju Pejić, ne smetaju mu poređenja s njom, ali ne razmišlja o promeni pola kao što je to učinila Andreja.

- Mnogi me pitaju da li mi je Andreja Pejić uzor. Nisam ni znao ko je on dok sa 17 godina sa tatom nisam otišao da se dogovorim za svoj prvi posao, pa su mi ga pokazali. Ona je tada bio on. Uzore nemam, niti je to Andreja. Slični smo samo u tom smislu da i ja imam moć transformacije. Meni se dopada u mojoj koži. Živim kako želim. Ja sam Igor.

Mua:Ilona Radoičić

Hair:Hairlovers Institute

Styling:Dino Pujić

Komentari. (0)

Loading