Megan Markl - od simbola novog početka do žrtve rasizma?

Autor:

09.03.2021 19:00

Foto:

Foto:

Odgovor kraljevske porodice očekuje se već dva dana, a kako navode izvori bliski dvoru, Elizabeta vredno radi na njemu. Zaista, nije lak zadatak izaći na kraj sa nedavno iznetim optužbama. Ali kako se, uopšte, do ove tačke stiglo?



Iako svet nestrpljivo očekuje odgovor Bakingemske palate na intervju koji su princ Hari i Megan Markl ekskluzivno dali Opri Vinfri, iz kraljevske porodice i dalje nema ni jedne reči.

Pročitajte i Da li se princ Hari i njegova supruga povlače? Megan Markl: Mnogo toga je već izgubljeno!

CBS Zuma Press Profimedia

 

S obzirom na eksploziju koja je ova emisija izazvala, ne čudi što kraljica Elizabeta, navodno, već dva dana sprema odgovore na tvrdnje iznete od strane svog unuka i njegove supruge. Kako se navodi u Dejli Mejlu, kraljevska porodica.

-  Želi podrobno da ispita činjenice pre nego što izađe sa svojim odgovorom u javnost - otkrio je izvor blizak Bakingemskoj palati.

Procenjuje se da je intervju uživo pratilo u Britaniji više od 11, a u Sjedinjenim Američkim Državama 17,1 miliona gledalaca.

Ovaj mnogoljudni auditorijum mogao je tom prilikom da čuje svedočanstva o disfunkciji zlatnog kaveza, a mnoge zanima kako će dvor odgovoriti na optužbe o rasizmu, konkretno na insinuacije da Arči nije dobio titulu princa zbog svoje boje kože.

Pročitajte i Megan Markl emotivnim rečima šokirala javnost, očekuje se odgovor kraljevske porodice

CBS/Ferrari/Profimedia

 

Kada se vratimo na 2018, godinu kada su princ Hari i Megan sklopili brak i optimistične ideje koje su se tada javljale u britanskoj javnosti, ovakve tvrdnje su poražavajuće. Naime, mnogi su Megan videli kao simbol novog početka i pretpostavljali sledeće:

- Kraljevska porodica mogla da postane inkluzivna i reprezentativna, ne samo zato što je ona (Megan) mešane rase, već je Amerikanka i razvedena - rezonovala je Viktorija Hauard, urednica Kraljevskih hronika.

Izgleda da je javnost pogrešila, a da je u zabludi bila i sama Megan prilikom stupanja na dvor, otkrio je jedan detalj u razgovoru. Ona je, naime, u intervjuu otkrila da žali samo zbog jedne stvari, a to je što je pripadnicima kraljevske porodice verovala da će biti zaštićena.

Pročitajte i Niski udarci sa dvora ili je Megan Markl stvarno zlo?

John Stillvell profimedia

 

Od kako je afera Megzit uzdrmala i podelila britansku, a i svetsku javnost, najviše se polemiše o dvostrukom životu koji vode članovi kraljevske porodice. Megan je iznela potresnu sliku svoje nekadašnje svakodnevnice, rekavši da je plakala kada se svetla pogase, a smejala se kada se ona upale.

Međutim, da neka pravila, neshvatljiva običnim ljudima, važe uvek, svedoči anegdota o upoznavanju Megan i kraljice Elizabete.

Njihov prvi susret odigrao se u privatnoj atmosferi, a Megan je, kako kaže, bila šokirana činjenicom da čak i tada mora da se pokloni kraljici.

Pročitajte i Ponovo problemi - kraljica Elizabeta ogorčena na Harija i Megan

Ben Stansall profimedia

 

- Mislila sam da se takve stvari rade napolju, mislila sam da je to deo šarade za javnost, nisam znala da stvari tako funkcionišu i unutra - objasnila je ona. 

Iako o odnosu sa kraljicom nije imala negativne komentare, moglo bi se reći da se iz ovog susreta može pročitati njena budućnost na dvoru i nepremostivi jaz koji se javlja u relacijama unutra/spolja, mi/oni i tome sličnim polaritetima.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading