U filmu o muzičkoj legendi glumi i Jovana Joksimović - Poverena joj je ova uloga

Autor:

08.01.2021 21:00

Foto:

Foto:



Jovana Joksimović je neko ko je navikao da bude okružen kamerama, a po prvi put oprobala se i kao glumica. Simpatičnu voditeljku već decenijama gledamo na TV ekranima, ali nedavno se našla u nešto drugačijoj ulozi. Naime, učestvovala je u snimanju filma posvećenog našoj muzičkoj legendi, Tomi Zdravkoviću. (Pročitaj: Jovana Joksimović otkrila šta misli o novoj emisiji bivšeg kolege!)

Jovana priznaje da je ta vrsta angažmana za nju bila izazov, a poverena uloga usko je povezana sa njenim profesionalnim opredeljenjem (u filmu tumači lik novinarke). Kako kaže, Dragan Bjelogrlić je specijalno za nju pisao ulogu zbog čega je bila veoma uzbuđena.

Meni je Bjela u jednom trenutku rekao da piše ulogu za mene jer im u filmu treba novinarka. Pitala sam da li igram neku poznatu, a on je rekao: "Nepoznatu, ali nemoj da brineš." Došla sam na snimanje uzbuđena i srećna. Videla sam odmah da mi je malo teksta. Željko je sve vreme mudro ćutao i bodrio me, a onda sam shvatila da se pojavljujem svega deset sekundi -  ispričala je Jovana, a prenosi "Kurir".

Partner u sceni joj je glumac Milan Marić koji tumači glavnu ulogu, lik Tome Zdravkovića. (Pročitaj: Jovana Joksimović: Željko mi samo ovu želju nije ispunio!)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic)

Premijera filma očekuje se krajem ove godine, a Joksimovićeva ističe da nije ni bila svesna koliko je glumački poziv zahtevan:

- Gluma je toliko težak posao... Trebalo je da budem neko ko ja nisam. Ne znam kako se glumci posle snimanja vraćaju sebi...

Milan Marić priznaje da je i sam bio uzbuđen zbog saradnje sa voditeljkom:

- Bio sam i ja uzbuđen što snimam scene s Jovanom. Kad sam došao na snimanje, hteo sam da s njom odradim probu. Kažu mi: "Jovana uči tekst ceo dan." Postavila mi je nekoliko pitanja u filmu. Nije njena uloga tako mala uloga, ali dobro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOMA - film o Tomi Zdravkoviću (@tomazdravkovic_film)

Lana Dedić

Autor