Iskreno - Marijana Mićić otkriva kako je pobedila strahove koji su joj remetili život

Autor:

19.01.2021 20:00

Foto:

Foto:



Marijana Mićić ne okreće glavu od problema koji je pritiskaju, a u jednom periodu života opterećenje su joj predstavljali strahovi. Harizmatična glumica i voditeljka spremna je da sopstvenim iskustvom pomogne svima onima koji su u sličnoj situaciji. Svesna je da je danas mnogo onih koji se suočavaju sa strahovima, napadima panike i anksioznošću.

Tokom vremena, uz stručnu pomoć, pronašla je izlaz iz začaranog kruga, o čemu otvoreno govori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

‒ Nije moj izbor da imam strahove, ali jeste moj izbor da tražim pomoć. Nije to moj hir jer verujte da mogu da biram, izabrala bih da se ne plašim ničega i da taj novac potrošim na kafanu, garderobu ili cipele. Stvar je prosta, ako padnete i polomite nogu, idete kod ortopeda. Ako zapnete u životu sa mislima, idete kod psihologa .... Nije lako, put je dug, to je borba, ali može da bude i lepo i zabavno. Upoznaćete sebe i svoje strahove, a neko će vam pomagati da ih pobedite ‒ napisala je na svom Instagram profilu.

Marijana kaže da je odlučila da potraži lek onda kad je shvatila da joj strahovi utiču na život:
‒ Da li je dovoljno da kažem kako sam pre nekoliko godina slučajno progutala žvaku i zvala Hitnu pomoć da pitam šta da radim? Ne šalim se. Nikad nisam čula da su nekom u privatnoj ordinaciji rekli: “Ne, to vam nije potrebno, idite kući”. A meni su govorili. Godinama je to trajalo, a kad je počelo da mi remeti svakodnevni život, odlučila sam da potražim lek ‒ otkriva glumica za "Hello!".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

Marijana Mićić nije dozvolila da joj strahovi unište život

‒ Možeš da biraš da li ćeš kod psihologa, psihijatra ili psihoterapeuta. Odabrala sam psihoterapeuta jer mislim da ti psihijatri odmah propišu neki lek, što mi se ne dopada, osim ako baš ne mora. Geštalt psihoterapija mi je bila super. Miloš se šalio da me je psihoterapeutkinja “popravila”. Nekoliko godina sam bila dobro, a kad su ponovo počeli da se javljaju nekadašnji simptomi, rekao mi je: “Idi kod one tvoje, da te opet popravi”. Meni ovo gradsko ludilo uopšte ne odgovara. Ja sam za neko sasvim drugo vreme. Bilo bi divno kad bih mogla da se, kako kažu u mom selu, prošetam po šoru, vratim kući, sednem na klupu i posmatram ljude. (Pročitaj: Svoje najveće ljubavi Jelena Tinska se rado seća, ali danas biste ga teško prepoznali)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mićić (@micicmarijana)

Pa ipak, svesna je da nemaju svi privilegiju da ih partner podržava i ohrabruje u traženju rešenja:

‒ Mislila sam da je normalno da imaš razumevanje partnera sve dok nisam shvatila da mladići i muževi mojih drugarica nisu raspoloženi da se bave njihovom psihom. Nisam ja takva zato što mi se to sviđa, naprotiv. Drugo, činjenica je da svi imamo strahove i probleme koje nastojimo da rešimo kako znamo i umemo, a ljudi očekuju da se non-stop ponašaš kao klovn. Zato sam nedavno stavila post: “Izvinjavam se što nisam nasmejana na slici, imam neradne dane”. (Pročitaj: Lena Kovačević je na naslovnim stranama magazina u Turskoj, a razlog je sjajan!)

Lana Dedić

Autor