Melanija i Donald Tramp potpuno zanemarili tradiciju - Oproštojna poruka o kojoj će se pričati!

Autor:

20.01.2021 11:00

Foto:

Foto:



Iako je prva dama Sjedinjenih Američkih Država održala tradicionalni oproštajni govor, u kom je istakla da su poslednje četiri godine za nju bile nezaboravne. Ona i njen suprug bivši predsednik Donald Tramp odlaze s gorkim ukusom u ustima, o čemu svedoči i način na koji su napustili funkcije prekršivši brojne ustaljene tradicije.

Melanija je naime u ponedeljak, dva dana po odlasku iz Bele kuće, objavila oproštajnu video poruku u kojoj se osvrnula i na  nedavne nerede koji su se dogodili u zgradi američkog Kongresa. Ovaj incident predstavlja veliku sramotu za Ameriku, državu koja propagira apsolutnu demokratiju, te važi za jednu od najuređenijih.

Melanija i Donald Tramp, foto: Joe Raedle/Getty Images via Guliver

- Budite predani u svemu što radite. Ipak, znajte da nasilje nikada nije rešenje i nikada nećete moći da opravdate nepotrebno nasilje - objasnila je Melanija. Podsetimo tokom napada, pristalice sada već bivšeg predsednika Donalda Trampa upale su u zgradu američkog Kongresa pri čemu je poginulo pet osoba, dok je više njih povređeno.

U službenom govoru koji je trajao svega šest minuta, Melanija je kompletan akcenat stavila na zahvalnost porodicama američkih vojnika i medicinskim radnicima koji su bili prvi na liniji fronta u borbi protiv opakog virusa korona, koji je obeležio njihovu četvorogodišnju vladavinu.

Pročitajte i Melanija i Donald Tramp prvi put nakon izbora u javnosti: Prva dama ponovo je 'ukrala' pažnju prisutnih!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by First Lady Melania Trump (@flotus)

- Četiri protekle godine bile su nezaboravne. U trenutku kada Donald i ja završavamo boravak u Beloj kući, mislim na sve ljude koji su ostali u mom srcu i na njihova predivna svedočenja ljubavi, domoljublju i odlučnosti - istakla je Melanija.

Donald Tramp koji je inicirao nerede, te pozvao svoje pristalice da se usprotive rezultatima izbora biće opozvan u predstavničkom domu zbog pozivanja na pobunu, a u Senatu bi proces protiv njega mogao da počne ubrzo nakon inauguracije novog predsednika koja će biti održana danas.

Podsetimo, Tramp se na sve načine trudio da ospori rezultate izbor, zbog navodnog lažiranja izbornih rezultata, te sve do danas nije čestitao novom predsedniku Džou Bajdenu na pobedi.

Pročitajte i Prva žena tamne puti koja je potpredsednica SAD: Kamala Haris život je posvetila borbi za prava manjina!

Melanija i Donald Tramp, foto: Aaron P. Bernstein/Getty Images via Guliver

Kršenje tradicije naišlo na velike kritike javnosti!

Kako tradicija nalaže odlazeći predsednik i prva dama dužni su da pozovu novoizabrane na tradicionalni obilazak Ovalnog kabineta, što Donald i Melanija nisu ispunili, te neće prisustvovati ni inauguraciji novog šefa države, što je još jedan u nizu presedana.

Melanija je u svojoj oproštajnoj poruci takođe istakla sledeće: - budućnost pripada onima koji ne gube iz vida integritet i vrednost nacije, te koriste svaku pogodnost kako bi pokazali poštovanje prema drugoj osobi i u svakodnevnom životu postupaju ispravno - zaključila je ona.

Melanija i Donald Tramp, foto: Tasos Katopodis/Getty Images via Guliver