Anđelka Prpić otvoreno o razvodu: Srećna sam žena!

Autor:

08.02.2021 13:15

Foto:

Foto:



Ona je neko ko nam uvek ulepša dan i vrati osmeh na lice. Uvek nasmejana, vedra, pozitivna, Anđelka Prpić uživa u popularnosti i projektima kojih u njenoj karijeri ne manjka. Iako smo navikli da je gledamo u komičnim ulogama, pred njom su novi izazovi -  od 11. februara širom Srbije imaće prilike da je gleda u psihološkom trileru “Jedini izlaz”, gde tumači glavnu junakinju Anu Kolar.

2020. godina za sve je bila teška i specifična, a ona je napravila tokom prethodne godine načinila velike promene u svom životu, te je promenila emotivni status. O tome se dugo spekulisalo, a ona je nedavno izjavila:

,,Razvod ne znači i rat. Mi smo i dalje porodica. Jedni drugima smo najbliži, bez obzira na kojim adresama živimo. Kao jedina koja se u porodici bavi javnim poslom, moja je odgovornost da sve njih sačuvam, ali i naše prijateljstvo i poštovanje koje smo zadržali"

Pred premijeru novog filma, popularna glumica je otvoreno za ,,Super TV" govorila o Ani Kolar, spremanju za ulogu, psihoterapiji i razvodu.

,,Izazov je bio raditi ovaj film. Nakon što me je reditelj Darko Nikolić pozvao i rekao mi da mi daje glavnu ulogu, ja sam mislila da se on šali sa mnom. Pomislila sam: “Bože me oprosti, on me zove za glavnu ulogu u trileru. Kome bi to palo na pamet, ako nije neka parodija”. Smatram da je značajna priča. Aktuelna danas, kao i pre mnogo godina i nažalost čini mi se i ubuduće. Siromašne zemlje nemaju kada da se bave traumatizovanima čak ni kada dođe do pitanja života i smrti, a kamoli predupređivanjem problema, dakle prevencijom. Možda uspemo nekoga da osvestimo i malo ojačamo, onda bi sve imalo smisla."

Pročitajte i: Anđelka Prpić prebolela razvod - uživa u novoj ljubavi sa ovim muškarcem? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andjelka Prpic (@andjelkap)


Za junakinju koju tumači kaže da je inteligentna, obrazovana žena i uspešna advokatica, naizgled živi jedan lep život iako je kao mlada preživela tragediju kada joj je surpug poginuo. Međutim, kao i svako od nas i Ana Kolar se bori sa brojnim strahovima, problemima a Anđelka je tokom spremanja ovog lika konsultovala psihijatre da joj pomognu u razumevanju lika. Kako sama kaže, redovno već godinama i sama ide na psihoterapije i ne stidi se to da kaže iako je ta tema i dalje tabu.

,,Idemo na depilaciju, kod zubara, na fitnes, trudimo se da se zdravo hranimo, a odlazak kod psihotarapeuta - ne nikako. Iz mog iskustva najbolje što čovek sam za sebe može da obezbedi je upravo takav rad na sebi. Nema smisla da se bavite svojom spoljašnošću, ako unutra niste sređeni. Divno je kako sebe upoznajemo i razumemo.  Najbolje je otići dok niste u velikom problemu ili da možda toga niste ni svesni. Ja to upražnjavam godinama. Ranije je to bilo jednom, dva put nedeljno, sada jednom u dve, tri nedelje. To je mentalna higijena koja je svima neophodna."

Prethodne godine stavila je tačku na devet godina dug brak sa Dariom Prpićem, u kojem su dobili sina Jakšu. Iako ona odaje utisak da joj je uvek sve potaman, da nema loših trenutaka, tvrdi da nije uvek sve lepo i lako, naprotiv. Ali kako ističe, najbitnije je znati šta radite i šta hoćete da postignete i time se vodila tokom razvoda i saopštavanja sinu da mama i tata više neće živeti na istoj adresi.

,,Moj bivši muž i ja nismo stvari prepuštali slučaju. Nismo se pravili pametni, nego smo otišli da se konsultujemo s kim treba i kako treba pričati. Na kraju krajeva, ako nećete da idete kod nekoga, postoje knjige. Stvarno čovek o svemu danas može da se edukuje, informiše. Da se izbegne neka velika šteta. Ono što sam iz svega toga zaključila je da će dete stvari doživeti onako kako ih i vi doživljavate. Dakle, ne možete i ne treba lagati decu. Ako mogu da dam savet, konsultujte se sa stručnim licem, pomoći će vam, olakšati i bićete ponosni na sebe jer radite pravu stvar na pravi način i znajte da za sve postoji rešenje." 

Pročitajte još i ovo: Anđelka Prpić: Volela bih da ponovo postanem majka, ali strahujem da će biti devojčica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andjelka Prpic (@andjelkap)


Širokim osmehom hrabro korača kroz život, iza nje je mnogo uspešnih projekata ispred nje, verujemo, mnogo više. Za sebe kaže da je srećna žena i zaljubljena u sve oko sebe - život, ljude, dobru hranu, vino, muziku i dodaje:

,,Zahvalna sam mom anđelu čuvaru. Uživam u životu i što bi rekao Čola: “Ništa ja tu ne bih dirao”. "