Nije ni slutila ko je on - Ovo je ljubavna priča holandskog kraljevskog para

Autor:

18.02.2021 22:00

Foto:

Foto:



Na Dan zaljubljenih, kralj Vilem-Aleksander od Holandije (53) podelio je simpatičnu fotografiju na kojoj kleči na jednom kolenu ispred svoje lepe supruge Maksime (49) tokom klizanja, prisetivši se tako trenutka kada ju je zaprosio pre dve decenije.

,,Više od 20 godina kasnije, isto mesto. Uživajte u ledu!" — poručio je holandski kralj.

 King Willem-Alexander of The Netherlands and Queen Maxima of The Netherlands, Photo by Patrick van Katwijk/Getty Images

Fotografija je nastala na zemljištu zvanične rezidencije kraljevske porodice u Hagu i jedne od tri palate koje oni koriste.

Argentinska lepotica Maksima Zoregijeta Čerutipostala je holandska kraljica 2002. godine, nakon trogodišnje veze s Vilemom, a priča o tome kako se ovaj par upoznao počinje kao većina sličnih koje čujemo proteklih godina. Ona, naime, nije ni pomišljala da pred njom stoji prestolonaslednik trona jedne zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Celebrity and royalty style (@onlycelebrityandroyalty)

Maksima i Vilem-Aleksander upoznali su se u Sevilji 1999. godine, a kralj (tada princ) predstavio se kao Aleksander. Budući da je Južnoamerikanka i nije upoznata s evropskim kraljevskim porodicama, ona nije ni pomislila da je mladić koji joj se udvara budući kralj Holandije, a kada joj je to i rekao ona je pomislila da se šali. Dopali su se jedno drugom, dogovorili se da se vide dve nedelje kasnije u Njujorku, gde je Maksima radila kao potpredsednik jednog sektora jedne poznate banke. Navodno je veza između ovog para počela upravo na Velikoj jabuci.

Ipak, kasnije su se pojavile spekulacije da prvi susret Maksime i tadašnjeg prestolonaslednika nije bio sasvim slučajan. Kako je pisao EuroChannel, Vilemov deda princ Bernhad tajno je ugovorio njihovo upoznavanje uz pomoć Maksiminog oca. Niko iz holandske kraljevske porodice nikad nije potvrdio ovu glasinu — štaviše, kraljica tvrdi da njeni roditelji dugo nisu znali da je njen novi dečko budući kralj.

,,Pričala sam im nešto drugačije o njemu svaki put, ali u jednom trenutku nije ostalo da se kaže bilo šta osim: "On je kralj Holandije"— rekla je ona u jednom intervjuu.

Pročitajte još: Kralj Vilem-Aleksandar i princeza Amajlija: Dan pun uzbuđenja (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royalty_Cute_Supreme 👑 (@royalty_cutesupreme)

Kako je njen suprug otkrio pre nekoliko godina, zaljubio se u Maksiminu spontanost i u to koliko je ljubazna i zanimljiva.

,,Nije uvek bilo niti će uvek biti lako, ali nadam se da će ostati osoba kakva je sad"— istakao je Vilem-Aleksander.

Par je izdao saopštenje o svojoj veridbi 2001. godine, a venčali su se 2. februara 2002, uz poštovanje hondske tradicije i običaja, u amsterdamskoj Novoj crkvi.

Ipak, ovaj romantični i važan trenutak pratila je jedna kontroverza: Maksimini roditelji nisu prisustvovali venčanju jer je njen otac imao političku ulogu u Argentini tokom Procesa narodne reorganizacije.

Par je u godinama koje su usledile dobio tri ćerke: princezu od Oranja Katarinu-Amaliju, princezu Aleksiju i princezu Arijane.