Najpoželjniji sportista današnjice Tom Brejdi otkrio dugo čuvanu tajnu!

Autor:

20.02.2021 18:45

Foto:

Foto:



Pošto je svoj novi tim Tampa Bej bakanirse doveo do titule u američkom fudbalu, otkriveno je zašto najpoželjniji sportista današnjice Tom Brejdi i njegova supruga, manekenka Žizel Bundšen, izgledaju mladoliko.

Pošto je vodio svoj tim Tampa Bej bakanirse do osvajanja titule u američkom fudbalu (NFL), Tom Brejdi (43) je ponovo došao u centar interesovanja javnosti. Osim što je reč o jednom od najboljih sportista današnjice, pažnju privlači njegov dečački izgled. Premda će u avgustu ući u 45. godinu života, visoki kvoterbek (193 centimetra) nema nijednu boru na licu. Tajna mladolikosti njega i njegove supruge Žizel Bundšen (41) nalazi se u ishrani, o kojoj je govorio nutricionista Alen Kempel koji je lični kuvar slavnog para.

- Nema šećera, nema kafe, nema mleka, nema paradajza, nema belog brašna - otkriva Alen.

Ali, čega onda ima? Žizelina i Tomova ishrana zasniva se na unosu 80 odsto alkalnih (baznih) namirnica i 20 odsto kiselih.

- Najveći deo onoga što im pripremam jeste povrće, isključivo organsko. Ali nema paprike, pečuraka, patlidžana i veoma smo oprezni kad je paradajz u pitanju, možda ga ubacim samo jednom mesečno, jer uzrokuje upale. Spremam cele integralne žitarice kao što su smeđi pirinač, proso, pasulj. Koristim maslinovo ulje, ali ga ne obrađujem termički, za kuvanje upotrebljavam kokosovo. Nikad ne stavljam jodiranu so, samo roze himalajsku jer ima najviše natrijuma. Preostalih dvadeset odsto ishrane rezervisano je za meso, najčešće piletinu i pačetinu, a što se tiče ribe, za kuvanog divljeg lososa - ispričao je kuvar i istakao da je jedno od omiljenih jela slavnog para kinoa sa zeljem ili keljem, uz pržene bademe, luk i sos od indijskog oraha sa karijem, limunovom travom i đumbirom.

Kvalitatan san!

Iako često jedu isto, Žizel pravi svoj plan ishrane i vežbanja na mesečnom nivou. Nakon što ujutru popije mlaku vodu sa ceđenim limunom, meditira pola sata.

- Onda slede biljni sok i vitaminski smuti. Malo kasnije je na redu branč sa svežim voćem, jajima, avokadom, hlebom bez glutena i puterom od kokosa. Za vikend Tom pravi palačinke od žitarica, kojima se posebno raduje sin Beni - otkrila je manekenka, koja za ručak i večeru jede isto, najčešće piletinu i veliku porciju povrća.

Pročitajte i Čuvari plaže: Savršen odmor Žizel Bundšen i Toma Brejdija (foto)

Nutricionista i šet Alen Kempel, lični kuvar slavnog para

Brejdi ne konzumira voće, sem banana u smutiju, ali ga zato Žizel i deca, trinaestogodišnji Džon, jedanaestogodišnji Bendžamin i osmogodišnja Vivijan, obožavaju. Kuvar Alen govorio je i o tome šta posebno kuva za klince.

- Deca u 90 odsto slučajeva jedu isto što i roditelji. Vivi je imala samo devet meseci kad sam joj prvi put spremio nešto, obožava moju kuhinju. Klinci vole veganski suši sa braon pirinčem, avokadom, šargarepom, krastavcem, a za užinu voćne rolnice od banane, ananasa i alge spiruline i sirovu granolu, koju sam pravim - kaže Kempel, koji insistira na tome da sve obroke služi u ogromnim činijama, a ne u tanjirima.

Žizel i Tom ne oporavljaju tela u hiperbaričnim komorama, saunama i salonima za masažu, već umesto toga mnogo spavaju. Brejdi odlazi na spavanje u devet, a ustaje u šest. Retko ide na žurke, jer ne voli da ostaje dokasno, i retko kad pije alkohol. I najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji često ističe da je izvanredne rezultate u sportu počeo da postiže tek onda kad je promenio način ishrane, čestitao je Brejdiju na uspehu, a kvoterbek mu se javno zahvalio.

Pročitajte i Žizel Bundšen i Tom Brejdi ponovo veruju u ljubav

Žizel i Tom u braku su 12 godina, foto: ENT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Hvala na čestitkama istinskom šampionu - poručio je Tom Đokoviću.

Očigledno je da Brejdi više ne igra ni za trofeje ni za novac, prema Forbsovoj listi iz 2016. on i Žizel zajedno vrede 560 miliona dolara, već da su u pitanju neki viši ciljevi koje sam sebi postavlja. Takođe, nakon 55. Superboula postalo je jasno i to da se nije šalio kada je pre nekoliko godina na promociji svoje knjige “The TB 12 Method” rekao da zahvaljujući ishrani američki fudbal može da igra do osamdesete godine.