Pobeda Đokovića juče u Melburnu, kada je deveti put u karijeri osvojio „Australijan open“, brzo je pala u drugi plan posle Noletovog neverovatnog gesta. Naime, pošto je u finalu bio ubedljiv protiv Rusa Danila Medvedeva (3:0), prvi reket sveta stigao je do svoje 18. grend slem titule.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Ubrzo pošto je svet brzinom svetlosti obišla informacija da je Nole po deveti put uzeo trofej u svoje ruke na ovom prestižnom turniru, u etar je puštena još jedna neverovatna informacija.

Pročitajte i Novak Đoković u njihovom društvu skuplja snagu za nastavak nove sezone! (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Da je najbolji na svetu pokazao je po hiljaditi put, a da je pre svega čovek ogromnog srca po milioniti put. Naime, direktor turnira u Melburnu Krejg Til otkrio je da se Đoković složio da pobednici dobiju manju nagradu kako bi se taj novac preusmerio na igrače koji ispadaju u ranijim fazama turnira, navodi „Kurir Sport“.

Cilj je bio da se njima maksimalno olakša situacija tokom pandemije virusa korona. Slabije rangirani teniseri dobili su značajnu pomoć da bi lakše pokrili ogromne troškove puta, karantina i mnogih drugih potreba. Novak je tako za osvajanje „Australijan opena“ dobio 2,13 miliona dolara, što je za milion dolara manje nego prošle godine, kada mu je pripalo 3,12 miliona.

Zanimljivo, u međuvremenu nagradni fond povećan je na „Australijan openu“ za sedam miliona dolara.

Novak već duže na sve moguće načine pokušava da pomogne slabije rangiranim kolegama i zbog toga se često nalazi na udaru kritike. Pred start u „Australijan openu“ pisao je premijeru Viktorije da im poboljša uslove u Melburnu, međutim, mnogi su i taj njegov potez protumačili pogrešno

Čitajte i: