Jedan od najomiljenijih mladih glumaca Slaven Došlo kazao je danas na televiziji K1 da je prestao da jede meso.

- To je jedna od najvećih zabluda, da je jedenje mesa dobro za nas i da smo sazdani tako da smo mesojedi. Zabluda je i to da proteine iz mesa ništa drugo ne može da zameni. Pa nekada su sportisti reklamirali i cigare, a onda je mesna industrija ispunila taj prazan prostor kada je reklamiranje cigareta zabranjeno. Prešao sam na biljnu ishranu jer mi prija – rekao je Došlo u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

Pročitajte i Slaven Došlo otkrio skrivenu ljubav: Neizbežan saundtrek’ naših života!

Slaven Doslo, foto: Televizija K1

Kako je dodao, nema nameru da bilo koga ubeđuje i „vrbuje“ da pređe na biljnu ishranu, već je to bila njegova lična odluka.

- Primetio sam da bolje treniram, imam mnogo više energije. Pa imate toliko sportista koji ne jedu meso, a vrhunski su i postižu najbolje rezultate. Nažalost, zbog snimanja nemam vremena da sam pripremam hranu već mi je donose. I da se razumemo, nekada malo nešto i zabrljam, pojedem i meso, ali suštinski mi godi biljna ishrana i prija mi – rekao je mladi glumac kojeg ćemo uskoro gledati u drugoj sezoni serije „Švindleri“, a očekuje ga i premijera predstave „Seks-umetnost-komunizam“ u Bitef teatru 3. marta.