Paulina Manov i njen suprug, zbog njih, spremni su da žrtvuju sve!

Autor:

27.02.2021 13:00

Foto:

Foto:



Posle 13 godina braka glumica Paulina Manov i dramaturg Vladimir Đurđević uživaju u ovom periodu života: oboje su uspešni u profesijama kojima se bave, jedno drugome su najveća podrška, a zbog kćerke Mine i sina Rastka spremni su na sve žrtve

Glumici Paulini Manov (45) i dramaturgu Vladimiru Đurđeviću (43) protekla godina korone donela je neke nove izazove. Čitavo leto proveli su van grada, na imanjima u Krčedinu i Stojniku, gde su se ozbiljno bavili poljoprivredom. Vlada u šali kaže i da je jedno vreme, dok je Paulina snimala seriju “Kamiondžije” i film “Toma”, bio samohrani otac kćerki Mini (12) i sinu Rastku (8).

- Imali smo dugačak pravi odmor, pošto je naš posao takav da vas uvek neko zove i prekida užitak kad je najlepše. Čitav karantin i veliki deo leta boravili smo u Krčedinu, sadili cveće, paradajz, papriku, krastavac, začinsko bilje, krompir. Šargarepa nam nije baš uspela, najviše sreće imali smo sa paradajzom, pošto smo ga sadili i prošle godine i imamo neko iskustvo. Ništa ne prskamo, pustimo da raste, pa koliko poraste. Nema većeg zadovoljstva nego kad uberete plod iz svoje bašte - otkriva Paulina.

Paulina Manov, foto: Televizija K1

Baštu su sređivali zajedno s decom, kopali, plevili, pošto klinci obožavaju prirodu i u stanju su da po čitav dan budu napolju.

- Rastka nismo mogli da skinemo sa drveta, stalno se negde penjao. Na imanju u Stojniku više gajimo voće, pre svega kruške i šljive. Vladimir se s godinama specijalizovao za rakiju vlajkovaču, za koju je čak osvojio nekoliko priznanja. Njegova šljivovica “Sedam godina samoće” pravi je delikates i omiljena je među našim prijateljima piscima i glumcima, svi se obraduju kad je dobiju na poklon - ponosna je glumica.

Par koji je u braku 13 godina otkriva da je mnogo lakše kad se oba partnera bave umetnošću.

- Kod ovako stresnih profesija razumevanje je ključno, počevši od najbanalnijih stvari poput toga da se ne postavlja pitanje zbog čega je snimanje trajalo do pola noći, pa do shvatanja čitavog procesa, stvaranja uloge, teksta, režije. Ali ne pomažemo jedno drugome u poslu. Vlada sagledava scenario iz sasvim drugog ugla od mene - kaže Paulina, dok njen suprug dodaje da se on pravi važan ukoliko je scenario nejasan, pa predloži kako bi on rešio neku komplikovanu scenu.

Pročitajte i Nataši Ninković uručena Zlatna mimoza

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [email protected] (@paulina.manov)

Vladimir uglavnom piše pozorišne komade, od kojih je najzapaženiji “Ne igraj na Engleze” u Beogradskom dramskom pozorištu, ali sve donedavno nisu imali prilike da rade zajedno. To se dogodilo na serijalu “Nek ide život”, koji se već nekoliko puta i reprizirao, pa ih sad često prepoznaju na ulici.

Časovi dobrote!

Posvećeni su roditelji i vaspitanje dece im je najvažnije. Mina je više umetnički tip i okrenuta je društvenim naukama, dok Rastko ima inženjerski mozak i veoma ga zanima arheologija.

- Kad podnosite žrtvu za nešto, neminovno je da sa tim odricanjem dolazi i velika ljubav, valjda se svi normalni roditelji žrtvuju za svoju decu, ne postoji ništa važnije na svetu. Rastko je bio baš mali kad sam ga prvi put odveo na stadion Crvene zvezde da gleda utakmicu, voli sport i fudbal mu se sviđa. Mina je bila jednom na košarci u Pioniru, ali joj nije baš mnogo prijalo, bilo je previše bučno. Nameravali smo da je vodimo u pozorište da pogleda neku Paulininu predstavu, ali tada je počela pandemija, pa ćemo sačekati neka bolja vremena - napominje Vladimir, a Paulina dodaje da je sad isuviše rano da predvide čime će se klinci baviti jer im se interesovanja menjaju vrlo brzo.

Pročitajte i Paulina Manov otkrila detalje svoje borbe: Posle porođaja nisam smela da uradim ovo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [email protected] (@paulina.manov)

Glumica je letos, posle 25 godina, promenila boju kose, od riđokose je postala brineta zbog uloge Ljiljane u filmu “Toma”.

- Ni sama se još nisam navikla na promenu i ne doživljavam sebe kao crnku, mnogo mi je neobično. Ne znam da li ću zadržati tu boju, pošto ne znam kako će se još neke ponude za posao uskoro razrešiti. Od toga zavisi i buduća boja, svakako ću je u nekom trenutku promeniti. A planiram da jednom u životu budem i - plava.

Raduje se povratku u pozorište i tvrdi da joj je ono veoma nedostajalo proteklih meseci.

- Najviše mi je, pored publike, falilo druženje sa kolegama, da se posle predstave ispričamo. Mada i boravak u kući s decom ima svojih prednosti - iskrena je Paulina. Vladimir se takođe raduje povratku u teatar, u nadi da će komad “Berači snova” u Zvezdara teatru, posle tri prekida zbog korone, napokon imati premijeru.