Ekskluzivno za Gloriju: Ines Janković prvi put pokazala bebu (foto)

Autor:

14.06.2020 14:34

Foto:

Foto:



Mada oseća konstantni umor i još nije svoju kilažu dovela na željeni nivo, modna dizajnerka Ines Janković ističe kako je njen život dobio smisao kad je rodila sina Juga

 

Tek kad se porodila i na svet donela sina Juga, modna kreatorka Ines Janković (36) uverila se u istinitost sintagme da su deca najveća sreća. Od kada je krajem februara u njen život ušao maleni muškarac snažnog glasa i velikog kapaciteta pluća, sve je postalo drugačije.

- Mnogi, poput mene, koji su do rođenja deteta vodili aktivniji život ispunjen čestim putovanjima shvatili su da je sve dobilo neki viši smisao kad su postali roditelji. Osetila sam da je to mnogo jače i dublje od svih iskustava koja sam imala prilike da doživim. To je, uz sazrevanje, ključna promena koja mi se dogodila kad sam postala majka.

I mada tvrdi da nije tip žene koja je ceo život maštala o tome da dobije dete, iznenađujuće se dobro snašla u majčinskim obavezama.

Nisam se ničeg plašila, sve oko Juga mi je delovalo potpuno prirodno i normalno. Kad se moja sestra porodila, dva meseca pre mene, oklevala sam da uzmem njenu bebu u naručje, strahovala sam da li sam je dobro pridržala, da li je sve u redu. Umirila me je rečima: “Videćeš, kad dođe tvoje, ničeg se nećeš bojati.” I imam utisak da sam se odmah povezala sa sinom. Od svih majčinskih obaveza, jedino sam izbegavala da ga kupam dok mu nije otpao pupak. Posle nekoliko dana sve mi je izgledalo lako, i vrlo prirodno. Jedino mi je malo zasmetala rutina, jer kad trideset puta tokom dana uradite jednu istu operaciju, onda počinje da se javlja nervoza. Ja sam tip osobe koju rutina deprimira. Da nije bilo pandemije virusa, sasvim drugačije bih se organizovala, angažovala bih dadilju i polako se vratila poslu mesec posle porođaja. Ovako sam s bebom bila u kući puna tri meseca i imali smo dovoljno vremena da se naviknemo jedno na drugo.

Kako Ines navodi Jug je izuzetno živahan i tokom dana zaspi najviše na sat.

- Imamo svakodnevne rituale, budi se već u šest ujutru, sa osmehom od uva do uva, dok ja jedva gledam na oči od umora. A pošto smo ga, priznajem, malo razmazili, obožava da se nosi na ruke i to mu baš prija, kao i kad ga stavim ispred ogledala i pričam mu razne priče. Smeje se i pomno gleda u svoj odraz. Koliko god da su bebe male i mislimo da su nesvesne, one su zapravo mali ljudi koji mnogo toga primećuju, ali još ne umeju da formulišu. Oduševljena sam interakcijom, napredak se vidi svakog dana, neverovatno je kako se to malo biće brzo razvija. S jedne strane se nađete van zone komfora, na potpuno novom terenu, a kad vam se dete osmehne, preplavi vas neverovatan osećaj zadovoljstva i ogromna ljubav koja ne može da se poredi ni sa čime. Jug sad guguče kad je raspoložen, a od rođenja je najjači kad je u pitanju vrištanje, čuje se u tri susedne ulice.

Priznaje da ona i njen partner, Jugov tata Filip, uživaju u svakom trenutku sa sinom.

- Kao i većina beba, Jug obožava vodu, i to nam je baš drago pa gledamo da kupanje potraje što duže. Čini se da je rođen s karakterom, i tako mali tačno zna šta hoće, a šta ne. Najteže mi pada ustajanje noću, sve ostalo je daleko lakše. Međutim, kad mi se dete nasmeje, sav umor nekako nestane i odmah sam spremna za naredne izazove.

Ines priznaje da se nije još izborila sa viškom kilograma.

- Tokom trudnoće ugojila sam se 17 kilograma. Polako mi se telo vraća u prvobitni oblik, treba da oslabim još osam kilograma. Nažalost, za vreme pandemije nisam mogla da se bavim sportom, ali planiram da se time uskoro pozabavim. Ukoliko se to ne dogodi, čitavog leta ću nositi široke haljine.

Na pitanje da li bi volela da uskoro Jugu podari brata ili sestru, kaže da su retke osobe koje u prva tri meseca po rođenju jednog požele i drugo dete.

- Mnogi tvrde da se sav stres oko novorođenčeta brzo zaboravi. U mom slučaju pamćenje je još uvek sveže, pa će druga prinova ipak sačekati.

goran.anicic

Autor