Gorica Popović puna elana: Još nisam spremna za penziju

Autor:

01.08.2020 15:21

Foto:

Foto:



Gorica Popović vredno radi na snimanju serije ‘Kaljave gume’...

 

Dok snima novu seriju “Kaljave gume”, dramska umetnica Gorica Popović (67) puna je snage, energije i optimizma, kojima često postidi i mlađe kolege. Srećna što je ponovo pred kamerama, čuvena Šiki iz filma “Nacionalna klasa” (1979), za koji je dobila pulsku Zlatnu arenu za najbolju ulogu, ne razmišlja o penziji.

- Nisam otišla u penziju, iako zadovoljavam neke uslove. Još nisam spremna za to, ni mentalno ni energetski. I dalje imam elan za rad. Neko mora da igra babe. Ne odlazi mi se iz mog divnog Ateljea 212, jer tamo je moja druga porodica.

Proteklih godina trudila se da sebi ostvari skoro svaku želju, pa tako sada nema neostvarene za kojima žali.

- Volela bih nešto što moje telo sada ne može da izdrži: da ponovim rafting na Tari ili neku sličnu avanturu. Bojim se da organizam više neće da me sluša za takve izazove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by g.cici (@gorica.ci) on Jul 22, 2020 at 1:45am PDT

Bez obzira na to, glumica tvrdi da je još uvek u dobroj komunikaciji sa svojim telom.

- Lepo se osećam. U formi sam. Nedavno sam imala manjih problema sa kičmom zbog ukleštenja nerva, ali našla sam rešenje za to. Trenutno sam pod injekcijama i dobro sve podnosim. Čim završim snimanje, otići ću na moje Srebrno jezero i taj problem srediti plivanjem.

Na veštačkom jezeru na desnoj obali Dunava napravila je svoj raj.

- Tu lepotu i mir pronašla sam zahvaljujući mojim roditeljima, pre svega ocu koji je bio veliki ribolovac. On je to jezero otkrio krajem sedamdesetih godina. Prvo smo odsedali u kampu, a onda smo zapazili kuću u šumi, sa velikim dvorištem, i kupili je. Tamo bežim kad god mogu, to je samo sat i po vožnje automobilom od Beograda. Moj suprug Nenad Petrović je sada tamo. On ne putuje nigde jer su mu, kao saksofonisti u No Smoking Orchestra, otkazani mnogi koncerti tokom leta.

Da se nađe pored jezera, Gorica koristi svaku priliku, a pored vode utolila je i žal za prekidom pozorišne sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by g.cici (@gorica.ci) on Jul 6, 2020 at 9:57am PDT

- Bilo je dramatično. Nismo to očekivali, tako, na taj način. Čim sam saznala da prekidamo rad, spakovala sam se i sa suprugom otišla na Srebrno jezero. Dva i po meseca smo proveli u zaista divnoj izolaciji. Sasvim je drugačije kada si u prirodi, kada možeš da izađeš na terasu. Dolazilo je proleće, pa sam ja sadila cveće. I dosta sam šetala. Imali smo i interesantnu nabavku. Sve su nam donosili do kapije. Ljudi u Velikom Gradištu su se organizovali, šta god nam je trebalo sa pijace začas nam je stizalo: sir, med, jaja... To vreme sam prilično dobro prebrodrila.

Suprotno tome, neizvesnost oko (ne)igranja predstava u pozorištima od jeseni doživljava tužno.

- To je traumatično za sve nas glumce koji smo navikli na predstave, pozorište i publiku, na igranje uživo. Mnogo se sekiramo i pitamo se kako će se sve to razvijati. U Ateljeu 212 je trebalo da bude premijera komada Vedrane Rudan “Dabogda te majka rodila” na dan kada je proglašeno vanredno stanje. Ta predstava je gotova, spremna da se igra. Rade se probe nekih manjih komada, ali ne znamo gde ćemo ih i kako izvoditi. Nadam se da će se pandemija virusa korona smiriti, da će se život vratiti u normalu. Pozorište neće umreti, ono je prisutno milenijumima. Ono je ljudska potreba. Dovoljno je da imate glumce i publiku i pozorište će da opstane.

goran.anicic

Autor