Saša Kapor: Na odbrani diplomskog rada imao sam veću tremu nego kada izlazim na scenu!

Autor:

09.08.2020 11:15

Foto:

Foto:



Nakon decenije odsustva iz školske klupe pevač Saša Kapor diplomirao je na Fakultetu za civilno vazduhoplovstvo, u čemu su ga najviše podržali supruga Nikolina i otac Nenad.

Pop i folk pevač Saša Kapor (34) ostvario je veliku životnu želju - diplomirao je na Fakultetu za civilno vazduhoplovstvo u Beogradu.

Prilika da pokaže talenat i glas u takmičenju “Zvezde Granda” 2009. odvratila ga je sa akademskog puta. Tada je napustio Mašinski fakultet u Beogradu, iako je bio vrlo dobar student. Jedanaest godina kasnije, izolaciju zbog virusa korona iskoristio je da se vrati knjizi, položi preostale ispite i odbrani diplomski rad, čime je postao
akademski građanin.
- Srećan sam i zadovoljan jer sam uspešno okončao važan ciklus u životu. Pored muzike, moja velika ljubav oduvek je bilo vazduhoplovstvo. Ponosan sam na činjenicu da sam diplomirao, što sam iskoristio period izolacije da završim davno započeto, zakoračim u svet akademskih građana i postanem diplomirani inženjer saobraćaja - ističe Kapor.

Pevač ne krije da je osećao tremu tokom odbrane diplomskog rada na vrlo zahtevnu temu.
- Moram priznati da sam imao veću tremu nego kada izlazim na scenu. Verovatno zato što su se pomešale mnoge emocije, a ujedno i sam čin je velika odgovornost. Moja česta putovanja na nastupe bila su praćena problemima usled zagušenja na aerodromima pri poletanju ili sletanju. Odatle se javila ideja za temu mog završnog rada: “Analiza metoda za procenu tehnologija u funkciji povećanja kapaciteta aerodroma".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sasa_kapor_official® (@sasa_kapor_official) on Jul 25, 2020 at 12:34am PDT

Želja da izučava civilno vazduhoplovstvo učvrstila mu se tokom studija na Mašinskom fakultetu, koji je napustio na trećoj godini jer su mu se otvorila vrata muzičke karijere.

- S obzirom na to da je moj otac Nenad doktorirao na Mašinskom fakultetu i da iza sebe ima nekoliko naučnih radova iz te oblasti, odlučio sam da zakoračim u svet mašinstva i bio uspešan student sve do momenta dok se nije desila prekretnica, odnosno dok se nisam prijavio u “Zvezde Granda”. U tom takmičenju imao sam veliku podršku kolega sa fakulteta, pa čak i transparente koje su zajedno s njima napravile Branka i Jovanka iz studentske službe, sa natpisom “Mašinac za Kapora”. To budi divne uspomene i beskrajno sam im zahvalan na tome. Kako je i muzika moja velika ljubav, u tom trenutku postupio sam po unutrašnjem osećaju. Bilo bi mi žao da nisam uspeo da diplomiram, ali pošto sam uspeo, smatram da nikada nije kasno da ostvarimo svoje snove.

Kapora je vodila snaga da istraje i nije mu bio problem da ponovo “zagreje stolicu”.

- Ništa nije teško kada nešto iskreno želite, a celokupna situacija sa virusom korona dodatno mi je išla u prilog jer sam mogao da budem apsolutno posvećen učenju. Potreban je kontinuitet da bi čovek ušao u srž materije.

Sve vreme su ga bodrili najmiliji, među kojima su prednjačili supruga, pevačica Nikolina Kovač (29), i sin Nikolaj (8).

https://www.instagram.com/p/CAFaY_pJJuL/

- Porodica je najvažnija karika i podrška svakom ko teži ka ostvarenju nekog cilja. Ponosan sam na činjenicu da sam imao bezrezervnu podršku i mog oca u svim izborima tokom života, i supruge Nikoline, i celokupne porodice.

https://www.instagram.com/p/CAC1VcXpkne/

Pevač ne krije da je jedino uz dobru organizaciju kod kuće, zbog kćerke Nikolete koja je početkom decembra došla u njihov dom, uspeo sve da
postigne a da niko nije ispaštao ili ostao uskraćen za ljubav i zajednički provedeno vreme. Dok čeka epidemiološki bezbednija vremena da ponovo izađe na binu i zapeva pred publikom, Kapor bodri brojne kolege koje su zaražene kovidom-19.

- Najbitnije je da sačuvamo mentalno i fizičko zdravlje, a sve ostalo je relativna stvar u životu i da se nadoknaditi.

https://www.instagram.com/p/B-cUb9HJWV6/

 

 

goran.anicic

Autor