Neispričana priča kralja popa - Legendarni Majkl Džekson vešto je skrivao probleme s kojima se suočavao!

Autor:

14.09.2020 16:01

Foto:

Foto:



Majkl Džekson predosetio je sopstvenu smrt

Pre 11 godina, 25. juna 2009. godine, svet je šokirala vest o iznenadnoj smrti 'kralja popa' Majkl Džeksona, koji je preminuo sa samo 50. godina. Majkl je preminuo kada ga je izdalo srce, usled trovanja lekovima, svoje probleme je do sudnjeg dana čuvao u najstrožijoj tajnosti. Popularni pevač bolovao je od niza bolesti, a svoju smrt, nagađaju mnogi, predvideo je, izveštava Mirror.

Majkl Džekson: Mračne tajne kralja popa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson) on Sep 10, 2020 at 9:20am PDT

Naime, lekar Kondrad Marej, koji je prevaču prepisao kobne tablete Propofol, koje su ga i ubile, osuđen je na četiri godine zatvora. Ipak njegova zavisnost od lekova predstavljala je 'vrh ledenog brega' u moru problema sa kojima se suočavao.

Kako se navodi, zbog dugova od čak  300 miliona funti Majkl je bio potpuno fokusiran na posao, a svoje izuzetno loše zdravstveno stanje konstatno je stavljao u drugi plan, iako se prema nekim informacijama nalazio 'na korka od smrti' već tada.

Majkl Džekson: Slatko-gorki ukus slave

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson) on Aug 31, 2020 at 9:00am PDT

Nalazi njegove autopsije pokazali su da je patio od uznapredovalog artritisa, a njegova pluća bila su toliko oštećena da su jedva funkcionisala. Osim toga, njegov biograf Ijan Halperin tvrdio je da Majkl boluje od nasledne bolesti koja onemogućava sintezu proteina u njegovim plućima, zbog čega se svakodnevno borio za dah, te je imao poteškoće prilikom hoda.

- Bila mu je potrebna transplatacija pluća, no bio je preslab za to, imao je Emfizemu, ali i gastrointestalno krvarenje, koje su lekari u više navrata zaustavljali uz dosta muke. To krvarenje bilo je najproblematičnije, to je moglo da ga ubije. - rekao je njegov biograf.

- Osim toga, izgubio je i 95 posto vida, artritis mu je uništio kičmu i prste, takođe je imao problema i sa uvećanom prostatom. Svoju su učinile i godine plastičnih operacija. između ostalog bolovao je i od kožnih bolesti, vitiligo i lupusa, što su retke bolesti koje nije krio od javnosti. - otkrio je biograf te je dodao da se u poslednjoj godini života kretao u invalidskim kolicima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jackson (@michaeljackson) on Aug 27, 2020 at 9:15am PDT

Kako dalje navodi biograf legendarnog pevača Majkl Džeksona, pevač je zbog brojnih zdravstvenih problema negde u sebi i predosetio da mu se kraj bliži, te da mu nije ostalo puno vremena - Molio me je da ga posetim dva dana pre tragične smrti. Hteo je i da njegov otac Džozef bude sa njim, u tom trenutku osetili smo da nešto nije uredu. - zaključio je on.

Kvinsi Džons: Majkl Džekson mi je ukrao mnogo pesama