Umesto da vozi nova luksuzna kola, glumac Andrija Kuzmanović shvatio je da mu veću radost pričinjava restauracija automobila, pa posle kupovine dve stare folksvagen bube mašta o velikoj kolekciji oldtajmera.

Glumac Andrija Kuzmanović (36), jedan od najzaposlenijih mladih dramskih umetnika, veliki je zaljubljenik u automobile iz šezdesetih godina. Kada je u Mrčajevcima pronašao i kupio staru folksvagen bubu i poželeo da joj povrati sjaj, rodila se ideja da restaurira ove modele i napravi kolekciju.

- To je skup hobi jer za obnovu jednog starog folksvagena možete da kupite nov auto. Trenutno završavam restauraciju prve bube koju sam platio honorarom od “Montevidea”. U međuvremenu sam nabavio i drugu, ali sam je parkirao u garažu, da sačeka da dođe na red. Treća, oko koje sam trenutno u pregovorima oko kupovine, jeste kabriolet i nadam se da ću je uskoro imati u vlasništvu. Sve ću zadržati, prodaja me ne zanima.

Zvezda serija “Senke nad Balkanom” i “Jutro će promeniti sve” uživa u prilici da starim, pomalo zaboravljenim i zapostavljenim automobilima povrati pređašnji izgled.

- Ne mogu opisati koliko sam srećan kada vratim u život auto za koji neki misle da mu je mesto u starom gvožđu. Za mene je to vrlo glamurozno. Ta vozila imaju drugačiji miris, drugi šmek. Na ulicama su bila pre više od pedeset godina, kada su neki drugi ljudi živeli, pa je u njih utisnuta neka posebna energija. Ranije je sve bilo autentično, a danas automobili liče jedni na druge. Buba je jedinstvena i nju najviše volim.

Andrija se oduševi svaki put kada na ulici ugleda ovaj čuveni folksvagenov model, čak priđe da ga zagleda. Isto se dešava i njemu kada je u svojoj bubi.

- Jednom sam stao kod Palate Albanija u centru Beograda. Pored mene je bio parkiran neki luksuzan, moderan auto. U tom trenutku je prolazila žena sa dečakom koji na novi automobil nije obratio pažnju, ali se zalepio za moju bubu i krenuo da je grli, ushićeno je pokazujući majci. Pustio sam ga da uđe i pokazao mu unutrašnjost kola. Iako ne znaju cenu nečega, deca prepoznaju pravu vrednost, ona su pokazatelj onoga što je najbolje.

Andrija Kuzmanović: “Ne doživljavam sebe kao šmekera” 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by andrija kuzmanovic (@pedzidzons) on Jul 8, 2019 at 4:09pm PDT

Male stvari.

Iako živi u vremenu kada je postalo pomodarstvo da se vozi dobar auto, nosi skup sat i luksuzna garderoba, glumac je svoj svet izgradio na drugim osnovama.

- Nekad nisu svi mogli da imaju ferari i roleks, a danas je to mnogima dostupno i nije stvar prestiža. Meni to nije stil života. Ne volim da me išta žulja, pa, recimo, cipela ne mora da bude skupa, ali mora da bude udobna. Nikada nisam patio od tih stvari jer sam tako vaspitan. Mi smo živeli kao prosečna srpska porodica, bilo nam je bitno da je kuća čista i da miriše na neku ukusnu hranu. I cenio se čovek, a ne materijalna imovina. Od jurenja za savršenstvom zaboravili smo šta je lepo i stalno se takmičimo da budemo bolji od nekoga, a u stvari treba da budemo bolji od sebe.

Andrija Kuzmanović: Ako jedan Bred Pit ne kuka što nema posla, neću ni ja! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by andrija kuzmanovic (@pedzidzons) on Nov 21, 2018 at 9:10am PST

Trenutno je angažovan na više projekata istovremeno. Pored snimanja serije “Zlatni dani”, u kojoj tumači lik glavnog junaka Laleta, radi na filmu i seriji o Tomi Zdravkoviću i seriju “Zlatni dečak”. Nije zapostavio ni pozorište. Igra predstavu “Hotel 88”, redovan je na probama za “Hotel 69” i još nekoliko komada. Slobodno vreme koristi da uživa u sitnicama koje čine svakodnevicu sadržajnijom, trudeći se da privatni život drži podalje od očiju javnosti. O svom emotivnom statusu ne želi da govori, ali razmišlja o narednim životnim koracima.

- Kada bude došao trenutak za proširenje porodice, tada će javnost znati ko je majka moga deteta - uverava Andrija.

Čitajte i: