Nikol Kidman konačno je progovorila o neuspelom braku sa Tom Kruzom!

Autor:

18.10.2020 16:32

Foto:

Foto:



Prvi put posle dve decenije i razvoda od Toma Kruza, australijska glumica Nikol Kidman u intervjuu za New York Times progovorila je o kraju njihove ljubavi, priznajući da je to bila sjajna veza i da je verovala da može da spase taj odnos.

Australijska glumica Nikol Kidman (53) retko govori o braku sa Tomom Kruzom i razvodu koji je pre 20 godina mesecima punio novinske stupce. Pre će pričati o odnosu sa decom koju je usvojila dok je bila u bračnoj zajednici sa holivudskim superstarom, nego o njihovoj intimi. To poglavlje života je zaključala i retko kada sebi dozvoljavala da iznese neke pikanterije. Međutim, u intervjuu za New York Times dobitnica Oskara za ulogu u drami “Sati” otkrila je nekoliko detalja koji rasvetljavaju krah ljubavi jednog od najpopularnijih parova u Los Anđelesu.

Nikol Kidman ni bleda senka nekada najlepše žene Holivuda 

Nikol i Tom ušli su u vezu na snimanju filma “Dani groma” početkom 1990. i venčali se već krajem decembra te godine. Usvojili su dvoje dece, kćerku Izabelu, rođenu 1992, i sina Konora, rođenog 1995. godine. Njihov odnos činio se idiličnim, barem kada su se zajedno pojavljivali u javnosti, pa je kao grom iz vedra neba odjeknula vest da su tačku na brak stavili nakon što su obeležili desetogodišnjicu izgovaranja sudbonosnog “da”.

Zahtev za razvod podneo je Kruz u februaru 2001. i kao razlog naveo nepremostive razlike. Brak je bio papirološki okončan već tokom proleća te godine, a detalji o razlozima rastanka nikada nisu dospeli u javnosti.

U intervjuu za američki list glumica je priznala da ju je razvod mnogo pogodio.

- Verovala sam da naš brak može da se spase. Tom i ja smo se zaista voleli, ali dozvolili smo da sitnice nadjačaju našu ljubav.

Bivšem suprugu danas ne zamera ništa, ali žali što nije pristao da s njom odlazi na bračne terapije.

- Želela sam da otvoreno razgovaramo sa psihoterapeutom za bračne parove. Smatrala sam da ću, ako pred trećim licem izgovorim da imamo problem u komunikaciji, jasnije moći da uočim rešenje i dođem do njega. Tom nije delio moj stav, iako smo se slagali po većini životnih pitanja.

Širom zatvorenih očiju

Posle razvoda svetski tablodi pisali su da se zapravo film “Širom zatvorenih očijuStenlija Kjubrika preslikao u njihov odnos, da je bilo prevara i da se Tom preterano posvetio Sajentološkoj crkvi, što Nikol nije odobravala. Glumica je sada odbacila sve te insinuacije.

- Definitivno nisam tako gledala na celu situaciju jer smo tada bili srećni. Uživali smo u radu sa Kjubrikom. Poveli smo decu u London na snimanje, živeli smo u kamp kućici, većinom se hraneći špagetima koje je i Stenli često jeo sa nama. Od njega smo mnogo naučili o životu. Nakon snimanja trebalo nam je opuštanje pa smo išli na karting. Zakupili bismo celu stazu samo za nas dvoje, vozili i takmičili se do tri ujutru. Ništa drugo nemam da kažem o tim danima. Možda nemam sposobnost da se osvrćem na naš odnos. Ili jednostavno ne želim - istakla je Kidmanova.

Nikol je rekla da su za vreme snimanja Kjubrikove erotske drame ona i Tom imali idealan brak prepun uzbuđenja i dobre zabave. Međutim, samo nekoliko meseci nakon premijere usledio je razvod. Najviše ju je pogodilo što je Kruz vest o kraju njihove ljubavi samoinicijativno, preko svog PR tima, plasirao u javnost, bez da su se prethodno konsultovali.

- Bila je to sjajna veza, ali istekao joj je rok trajanja - otkrila je glumica i priznala da ne žali što je, kako smatra, mlada (u 32. godini) stupila u brak jer je uživala u njemu skoro sve vreme.