Tragičan gubitak brata potpuno je slomio glumicu: Kim Katral konačno ima razloga za osmeh!

Autor:

31.10.2020 20:00

Foto:

Foto:



Nakon što je prebrodila bratovljevu smrt, glumica Kim Katral, najpoznatija po ulozi Samante u seriji i filmovima ‘Seks i grad’, posvetila se sebi sigurna u ljubav koju joj pruža partner Rasel Tomas.

Posle tragičnog gubitka brata i izolacije zbog pandemije virusa korona, kanadska glumica engleskog porekla Kim Katral (64) najzad je vratila osmeh na lice. Uz američki pasoš, koji je dobila u avgustu kao svojevrsni rođendanski poklon, čuvena Samanta iz serije “Seks i grad” nakon dužeg vremena oseća se smireno uprkos odsustvu glumačkog posla, što zbog kovida-19, što zbog nemilosrdnog holivudskog ejdžizma.

- Svojom sedmom decenijom koračam vrlo opušteno. Znate onaj osećaj kada sredite kuću u celosti, uz izbacivanje starih stvari koje vam više ne trebaju, pa je sve sveže i čisto? Proteklih meseci sam vukla težak teret, a sad sam se toga konačno oslobodila. Lakše dišem, čini mi se da imam više prostora. Ponovo sam svoja - objasnila je samouverena Kim u intervjuu za magazin People.

Njena sreća nije motivisana dobijanjem američkog pasoša, već, kako je rekla, pronalaskom sebe i odlukom da je vreme da se posveti sebi i da sama sebi bude najvažnija.

- Nisam više ona žena od pre nekoliko godina. U meni je bilo mnogo tuge, nikad više neću biti ista. Ako je ova situacija sa kovidom donela nešto dobro, to je opšti “restart”. Izolaciju i strah od izlaska iskoristila sam da pronađem sebe i vratim se sebi. Da odredim prioritete, shvatim šta sada u ovim godinama želim i da se posvetim ostvarivanju tih ciljeva. To sam mogla tek pošto sam ožalila brata, isplakala more suza za njim, sabrala se i podigla glavu.

Strpljenje se nagradi.

Pre osam meseci Katralova je na društvenim mrežama uputila javni poziv za pomoć u pronalasku rođenog brata Kristofera. Nakon tri dana velike potrage policija je saopštila da je otkrila Kristoferovo beživotno telo na njegovom imanju u naselju Blekfolds u Kanadi i da smrt nije sumnjiva.

- Nas dvoje smo rasli zajedno. Bila sam mu starija sestra, uzor, a on moj mlađi brat kog sam uvek želela u svojoj blizini. Moje drugarice su ga obožavale sve ove decenije, neke su čak bile u vezi s njim. Imali smo iskren odnos, ali on mi nikada nije dao neki znak niti nagovestio da se suočava sa problemima koji su ga na kraju naterali da sebi oduzme život. Treba više da osluškujemo svoje najbliže jer se oni često ne osećaju onako kako nam govore - ukazala je glumica, koja je bratovljev prerani odlazak proživela vrlo stresno.

Iako najzad Amerikanka, ona ne odustaje od tipičnih britanskih rituala koje je usvojila rastući u porodici Engleza emigranata u Kanadi. Od tih trenutaka uživanja nikada neće odustati: dan počinje šoljom čaja sa nekoliko kapi mleka.

Pročitajte i: Kim Katral: Sve o seksu, gradu i netrpeljivosti 

Poslednje četiri godine život deli sa emotivnim partnerom Raselom Tomasom, producentom BBC-ja, na relaciji između Njujorka, koji je njegova poslovna baza, i Vankuvera, u kojem je ona odrasla po preseljenju iz Liverpula.

- Nas dvoje smo se upoznali kroz klasične izlaske, odlaske na večere, držanje za ruke. Mnogi mi to ne veruju jer me poistovećuju sa likom Samante iz “Seksa i grada”, ali ja sam zaista pripadnica one stare škole romanse. Rasel je imao strpljenja i to sam nagradila. Posle našeg prvog poljupca sve dalje je išlo lako. Prilagođavanje jedno drugome, usklađivanje potrebama i ustaljenim navikama onog drugog i na kraju zajednički život. On ima smisao za humor i sve brzo kapira. Volim ga. Vredelo mu je da me sačeka. 

Pročitajte i: Nije u pitanju svađa sa Sarom Džesikom Parker: Zašto je Kim Katral odbila ulogu u nastavku “Seks i grada” 

Nakon dva braka, tokom osamdesetih sa arhitektom Andreom Lisonom i od 1998. do 2004. godine sa dizajnerom zvuka Markom Levinsonom, Kim za sada ne razmišlja da ponovo stane pred oltar.