Emotivna ispovest glumice Mine Lazarević: Nisam mogla ni da govorim, ni da pevam!

Autor:

01.11.2020 16:00

Foto:

Foto:



Glumica Mina Lazarević otkrila je da je pre nekoliko godina operisala maligni tumor štitne žlezde, zbog čega je više od dvanaest meseci imala problema s glasnim žicama.

Glumica Mina Lazarević (45) prvi put je javno ispričala da joj je pre nekoliko godina dijagnostikovan rak, zbog čega je morala da se podvrgne operaciji tokom koje joj je izvađena štitna žlezda. Zvezda domaćih TV serija priznala je u emotivnoj ispovesti da je često i od dece krila sa čime se suočava.

- Ignorisala sam signale koje mi je telo slalo, što nema veze sa zdravstvenom neprosvešćenošću i nemogućnošću da se to reši, već, nažalost, sa mojom osobinom da su mi bližnji uvek važniji od mene same, koju sam naledila od bake i majke - započela je glumica ispovest u emisiji “Preživeli” Televizije K1. - Isprva nisam znala šta mi se dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žlezda. Međutim, kad je stigao nalaz, potvrdilo se da je neophodna još jedna operacija jer je tumor bio maligan. Nakon tog saznanja, otišla sam u kola da se isplačem. U tim trenucima krenu misli nezadrživo da naviru i ne možete sebe da smirite. Počnete da razmišljate o deci i o svim stavkama koje treba da sredite.

Posle operacije usledile su nove brige.

- Od operacije moje glasnice su bile u haosu, nisam mogla normalno ni da govorim ni da pevam. Kad su mi doktori rekli da će se truditi da rez bude što manji, da se ne vidi, rekla sam im: “Ma, pustite to, gledajte mi glasne žice, ja od toga živim.” Tada nisam mogla ništa da radim sa glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala duže od godinu dana. Morala sam da povratim glas. Nastavila sam da ga forsiram, da pričam i da pevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, pošto nisam želela da dozvolim sebi tu vrstu pada - objasnila je Mina.

Pročitajte i: Mina Lazarević: Ne volim da me sažaljevaju 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Lazarević (@minalazarevic_official) on Oct 20, 2020 at 8:13am PDT

Lekcije o iskrenosti.

Glumica je ispričala da se mnogo trudila da se ne vidi kroz šta prolazi i da je operisana, ali da su njena deca primetila da im mama ima ozbiljnih problema.

- Stavila sam ih ispred sebe i rekla: “Mama se operisala, ali će biti dobro. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumete.” Ne treba ići u krajnost i sve kriti od dece, ali isto tako verujem da ih ne treba ni opeterećivati nepotrebnim detaljima kad su mali. Svakako bi roditelj trebalo da im objasni, na njihov način, kroz šta prolazi - smatra Mina, majka troje dece: Luke, Ive i Marka.

Proćitajte i: Mina Lazarević: Moj život jeste velika borba, ali ne bih ga menjala ni za jedan drugi 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Lazarević (@minalazarevic_official) on Oct 17, 2020 at 8:35am PDT

Glumica je progovorila i o razvodu od supruga, baletskog igrača Gorana Stanića, koji ju je pretukao pre pet godina, nakon čega je priznao krivicu i postigao nagodbu da provede godinu dana u kućnom pritvoru.

- Trudila sam se da sa decom obavim razgovore dok ne dođe sve to do njih, ali morali su da prođu pakao u školi u vidu neprijatnih pitanja i pogleda. Ponosna sam što sve dele sa mnom i što imamo otvoren odnos. Objasnila sam im da to nije nešto što se samo njima dešava, da se nažalost događa i drugima i da je razvod normalan. Kad se deci iz njihovih odeljenja desilo da su im se roditelji rastali, onda su oni bili empatični više od drugih i znali su da ohrabre svoje drugare - otkrila je Mina i dodala da je taj period najteže pao njenom starijem sinu, kog je dobila iz zajednice u kojoj je bila pre braka sa Stanićem, ocem njene mlađe dece.