Goran Bogdan o surovom životu glumaca: Umetnicima je ionako najteže, oni su prvi za odstrel!

Autor:

13.11.2020 14:15

Foto:

Foto:



Harizmatični glumac Goran Bogdan koji je svojim talentom i ostvarenjima zaslusžio nominaciju Evropske filmske akademija za nabolje evrospkog glumca otvoreno je pričao o problemim s kojima se susreće domaća scena.

Više uopšte nema dileme - Goran Bogdan jedna je od najvećih glumačkih zvezda na ovim prostorima. Nakon niza neverovatnih uloga stigla je i konkretna potvrda u vidu nominacije za najboljeg evropskog glumca. Iako je snimanje velike većine projekata potpuno zaustavljeno ili se odvija u veoma sporom ritmu, zbog celokupne situacije s virusom korona, Goran Bogdan ne staje. Naime glumac je i dalje maksmialno posvećen poslu, te se trudi da i pored navedene situacije posao ispašta što manje.

Pored izuzetno zgusnutog rasporeda, Goran je našao vremena te je za hrvatske medije govorio o pomenutoj nominaciji ali i o trenutnoj situaciji na sceni, te projektima koje planira u budućnosti.

Pročitajte i: Goran Bogdan i Jovana Stojiljković: Romansa cveta 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

Kako ističe Goran Bogdan nominacija za 'Evrpskog Oskara' veliko je priznanje, te da i pored laskavog priznanja ima još motiva u njemu.

- Nominacija je veliko priznanje, srećan sam zbog toga. Nisam se tome nadao. Još kada sam video ko su ostali nominovani. - Rekao je glumac te je istakao da je uloga Nikole koja mu je donela nominaciju izuzetno zahtevna. - Teška je uloga i sam film, no iako jeste najbolja, nadam se da neće tako ostati. Itekako imam još motiva. Ponosan sam na način kako sam radio sa Srđanom i potpisao bih da stalno tako radim. Mislim da regionalni film ima ogroman potencijal što pokazuju dosadašnji plasmani na velikim festivalima.

On je takođe rekao da se film 'Otac' ne može generalizovati, te da je Srbija tu samo deo priče, što se tiče regiona film je univerzalan.

- Film treba pogledati. Jer, iako je nastao po motivima istinitih događaja, ima tu dosta autorskog potpisa. Srbija je tu, uostalom kao i svaka država, deo priče i ona nije podložna generalizaciji. S te strane priča je univerzalna, dobro, ne baš u okvirima univerzuma ali što se tiče regiona itekako.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Bogdan (@bogdangoranbogdan)

Za kraj glumac se dotakao situacije koju je prouzrokovala pandemija virusa, te kako je to uticalo na pomenuti film ali i na glumačku profesiju celokupno.

- S te strane nije blio sreće. Film je premijerno prikazan nekoliko dana pre proglašenja pandemije. Mislim da je svega sedam dana bio u bioskopima u Srbiji. Ali s druge strane imali smo veliku sreću u festivalskom životu. Ali Bože moj, šta je tu je, svima nam je isto. Izdržaćemo. Moramo da se prilagodimo koliko god to teško bilo. Umetnicima je ionako najteže i u normalnim uslovima, oni su prvi za odstrel kad nastupe uštede i rezovi. Teško im je i kad je sve u savršenom balansu. Oni bez kontakt teško mogu da ostvare svoj poziv. Menja se sve, proces još traje. Videćemo do kada će trajati i koliko nas je sve ovo zajedno promenilo. Sigurno da jeste. - Zaključio je glumac.