Kraljica Elizabeta II ponovo je izigrala svog sina Čarlsa, razlog je uvredio njegovu suprugu Kamilu!?

Autor:

14.11.2020 18:00

Foto:

Foto:



Neočekivana situacija na britanskom dvoru!

Britanska princeza Šarlot uspela je tako mala, sa svega pet godina, da načisto pomrsi konce u kraljevskoj porodici. Kraljica Elizabeta II sada je na ozbiljnim mukama. Engelska štampa bruji o najnovijim saznanjima koja stižu s kraljevskog dvora, a javnost jedva čeka da čuje kakav će biti konačan rasplet. Naime, pre samo nekoliko dana pojavila se informacija da će se u narednih šest meseci desiti i zvanična predaja krune, pa će 71-godišnji princ Čarls konačno zameniti svoju majku na tronu.

Iako je svesna da je vreme za povlačenje sa trona, kraljica ne želi da svoje dužnosti u potpunosti preda sinu.

- Kraljica nije najsrećnija što mora da preda svoju vladavinu. Mislim da ona to ne želi, ali će doći do trenutka kada će monarhiju predati sinu. I kako će ga onda pogledati u oči i reći mu da neće biti kralj. - Pita se čuveni biograf Robert Džobson. Međutim, najnovija informacije navode da postoji još jedan razlog zbog kog Elizabeta II još uvek ne želi da preda tron, a on je britanska princeza Šarlot. Kako piše magazin 'Marie Claire', predaja krune bi zbog toga ipak, mogla da bude odložena.

Ćerka princa Vilijama i Kejt Midlton, četvrta je u redu za krunu i ujedno prva princeza čije se mesto u redu nije promenilo nakon što se rodio njen mlađi brat, princ Luis. Prema sporazumu iz 2011. godine, britanska princeza Šarlot postala je ravnopravna naslednica krune, što do tada nije bio slučaj. Otakako je donesen sporazum, Šarlot je nesvesno napravila prekretnicu u istoriji britanske kraljevske porodice i tako načisto pomrsila konce kraljici.

Pročitajte i: Kraljica Elizabeta II drastično je smršala, da li je njeno zdravlje ugroženo? 

Elizabeta II je svesna da će Šarlot u budućnosti imati sve više odgovornosti i smatra da nije vreme da se sada povuče. Ona želi da učvrsti put svojoj praunuki i osigura joj budućnost, što sve dovodi do zaključka da će Britanija, ipak, barem još neko vreme sačekati da dođe do mene na njenom tronu. Princ Čarls očajan je posle svega, a njegova supruga Kamila veoma je ljuta na kraljicu.