Devojka o kojoj priča ceo svet: Ko je Anja Tejlor Džoj?

Autor:

06.12.2020 13:00

Foto:

Foto:



Da li ste među onima koji su gledali i oduševljeni su mini-seriju The Queen's Gambit? Ako je tako, ili ako vam treba malo nagovaranje da je pogledate, uvedemo vas u svet "šahovskog čuda" i najpopularnije Netflix-ove serije i njene glavne glumice.

Naime, The Queen's Gambit je na listi najgledanijih serija završila u čak 92 zemlje, a na prvom mestu je u 63. Malo li je da vas zaintrigira da je pogledate?

Serija je snimljena po romanu Valtera Trevisa i pripoveda priču o vrtoglavom usponu "čuda od deteta", šahitskinje Elizabet Harmon, u sam vrh ove "muške" igre.

Ali, budimo iskreni, i pored kvalitenog materijala uspeh ovog projekta ne bi bio ovakav bez mlade talentovane glumice Anje Tejlor Džoj koja igra glavnu ulogu za koju je dobila mnoge pozitivne kritike.

Pročitaj i: Potpuna dominacija Bijonse: Objavljene nominacije za 63. dodelu Gremi nagrada! (foto/video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anya Joy (@anyataylorjoy)


"Najkrupnije oči" Holivuda - bivša balerina i manekenka, pričala je za strane medije o svom iskustvu, snimanju The Queen's Gambit i objasnila koje je sve strahove imala, i ima, tokom karijere. Između ostalog, ova mlada dama otkrile je da sebe ne smatra dovoljno lepom da bi bila zvezda.

- Nikad sebe nisam smatrala lepom i mislim da nikad ni neću. Mislim da nisam dovoljno lepa da bih bila u filmovima. Zvuči patetično i dečko me je upozorio da će ljudi misliti da sam `ludak` što to govorim, ali jednostavno mislim da čudno izgledam - otkrila je mlada glumica u intervjuu za The Sun.

Anja, koja se našla nedavno i u naslovnoj ulozi filmske adaptacije romana Ema autorke Džejn Ostin, ​​osvrnula se i na tu ulogu.

- Iskreno, imala sam napad panike zbog Eme jer sam pomislila: 'Ja sam prva ružna Ema i ne mogu ovo.' Uvodna rečenica filma je: 'Zgodna sam, pametna i bogata.' - iskrena je ova mlada dama, kojoj verujemo, ali sa kojom se ne slažemo. Prelepa je i jedinstvena, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anya Joy (@anyataylorjoy)

Anja Tejlor Džoj - devojka o kojoj priča ceo svet 

Kada je bila mala glumica je doživela i vršnjačko nasilje jer se kao osmogodišnjakinja s roditeljima preselila iz Argentine u London i nije znala jezik.

- Argentina puna zelenila i životinja. Onda sam se odjednom našla u velikom gradu i nisam znala jezik. Osećala sam se kao da se nigde ne uklapam. Bila sam previše Engleskinja da bih bila Argentinka, previše Argentinka da bih bila Engleskinja i previše Amerikanka da bih bila bilo šta. Deca me jednostavno nisu razumela. Dešavalo mi se da me zaključaju u školske ormariće. Mnogo vremena sam provodila plačući u školskom WC-u - nije krila Anja.

Inače, njena majka je špansko-afričkog porekla, a otac škotsko-argentinskog.

Sa 16 godina Anju je uočila jedna modna agentica (koja je u prvi plan izbacila i čuvenu Kejt Mos) koja joj je pomogla da zakorači u svet mode. Ova lepotica već tada je znala da će joj to pomoći da dođe do onog što zaista želi - glume.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anya Joy (@anyataylorjoy)

Anja ne samo što je lepa, već je i pametna. Naime, ova mlada dama ima fotografsko pamćenje, pa nije morala satima da sedi i uči scenarije. 2015. godine dobila je ulogu u hororu The Witch i tako je počela njena glumačka karijera.

Kada je dobila ponudu da glumi u The Queen's Gambit odmah je znala da će je prihvatiti:

- Stvarno razumem taj osećaj usamljenosti i očajničko pokušavanje da shvatite svet u kome ne pripadate, kao Bet - kaže Anja kojoj su najdraži trenuci snimanja bili upravo oni u kojima igra šah.

Ako vas mi nismo ubedili da je vreme da pogledate seriju, verujemo da je Anja Tejlor Džoj upravo to uradila.

story.rs/NP

Autor