Miodrag Radonjić otkriva za Gloriju: Život koji vodimo i izbori koje pravimo obeležavaju naše ime!

Autor:

21.12.2020 21:30

Foto:

Foto:



Od kada je pre dve nedelje sa partnerkom Milicom Mikić dobio prvo dete, glumcu Miodragu Radonjiću ništa nije naporno: bespogovorno izvršava sve očinske zadatke i vredno se sprema za premijere u pozorištu i nove filmske poduhvate

Iako je velikoj većini 2020. donela samo probleme, glumac Miodrag Radonjić (32) pamtiće je po lepom. Nedavno su on i njegova devojka Milica Mikić dobili prvo dete, sina Savu. Kako je opštu popularnost stekao ulogom Baće u seriji i filmu “Južni vetar” iz kojih je nekoliko njegovih replika ušlo u svakodnevni govor mladih, posebno ona “Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš?”, logično se nameće pitanje koliko dece želi da ima.

- To ćete morati da pitate Milicu. Zasad imamo jedno Srpče.

Lako su izabrali ime nasledniku.

- Iako ime Sava nosi različitu simboliku i istorijsko značenje, nismo se time mnogo bavili, jednostavno nam se dopalo. Ono asocira na balans i pruža izbor. Može da bude i toplo i ozbiljno, kaubojsko i intelektualno. Ali to je sve manje važno, životi koje vodimo i izbori koje pravimo obeležavaju naše ime, a ne ime naš život.

A glumčev život se u proteklih mesec dana promenio iz korena.

Midorag Radonjic, Foto: M.M./ATAImages

- Poprilično mi je drugačiji režim spavanja. Trenutno sam dosta usmeren na obaveze oko porodice i kuće, što mi i jeste bio plan pre nego što počnu pripreme za predstavu “Baal” u Beogradskom dramskom pozorištu. Želim da uhvatim neki ritam u ovom novom poglavlju života, pa da onda nastavim sa poslovnim aktivnostima.

Povodom rođenja sina dobio je mnogo lepih čestitki od kolega i prijatelja, ali nije stigao da proslavi dolazak naslednika onako kako je želeo. Kad pandemija prođe, organizovaće veliko slavlje.

- S obzirom na epidemiološku situaciju, nisam imao prilike da s prijateljima proslavim Savin dolazak. Tih dana sam najviše vremena provodio sa bratom i u krugu najuže porodice. Tako da one originalne čestitke tek očekujem, uživo, kad bude mogućnosti za proslavu.

Iako je sin okupirao svu njegovu pažnju i vreme, Miodrag ne krije da jedva čeka da se vrati u pozorište i zaigra pred punom salom.

Pročitajte i Miodrag Radonjić u novoj ulozi: Postao sam otac!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag)

- Veoma mi je žao što se ispostavilo da je kultura jedna od najvećih žrtava pandemije. Ne vidim razliku između vožnje gradskim autobusom i odlaska u pozorište. Zapravo vidim: u pozorištu je, ipak, mnogo bezbednije. Međutim, sigurno postoje razlozi za koje ja ne znam, pa su odluke o bioskopima i teatrima takve kakve su. Izdržaćemo. Verujem da se i publika uželela pozorišta i svi jedva čekamo da se normalizuje situacija.

Dobro srce i veliki planovi!

Kako je osetljiv na patnju, rado učestvuje u humanitarnim akcijama sa ekipom filma “Južni vetar”. Nedavno su na licitaciju dali jaknu koju je kao Baća nosio u filmu. Od njene prodaje sakupili su pozamašnu svotu novca koju su uplatili za lečenje dečaka Olivera Pala Gajodija.

- To je jedna u nizu humanitarnih akcija koje ćemo organizovati kao deo projekta “Južni vetar”. Objavljena je i licitacija za “ladu” koju je vozio Bogdan Diklić, Marašev tata u filmu. Prikupljena sredstva odlaze za lečenje onima kojima je to potrebno.

U decembru je zajedno sa Nikolom Rakočevićem trebalo da zaigra u predstavi “Audijencija” u režiji Milana Neškovića, ali je premijera odložena zbog virusa korona. U ovom kultnom komadu hoda stazama koje su pre njega utabali Bora Todorović i Petar Kralj u Ateljeu 212, a onda i Sergej Trifunović i Vojin Ćetković. Nema tremu zbog toga, naprotiv.

- Čuo sam da su obe predstave bile odlične. Nismo se mnogo raspitivali o njima i mislim da je to dobro jer smo mogli da formiramo sopstveno čitanje teksta, bez ikakvog prethodnog uticaja. Koliko god puta da se radi u pozorištu, svaki tekst treba da bude neko novo rađanje, a ne reciklaža nečeg što je postojalo. To je najlepše u umetnosti.

Pročitajte i Miodrag Radonjić u novoj ulozi: Glumac se pohvalio svojom veštinom (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag)

Na izmaku stare i na početku sledeće godine čekaju ga novi projekti, i to ne samo kao glumca nego i kao suvlasnika producentske kuće Archangel Studios.

- Uskoro počinjem da snimam nastavak serije “Ubice mog oca”, a u prvoj polovini sledeće godine, ako sve bude kako treba, i jedan film u Rusiji. Film “Južni vetar” je trenutno u fazi postprodukcije, a u planu nam je da odradimo i distribuciju filma “Hotel Beograd” čim se za to stvore normalni uslovi. Postoji još nekoliko ideja koje razvijam u scenarije i još milion priča koje želim da ispričam.