Marko Nikolić: Velikani putuju u tišini

Autor:

12.01.2019 12:00

Foto:

Foto:



Iako se poslednjih nedelja osećao loše zbog novog nasrtaja kancera, slavni srpski glumac nikoga nije opterećivao svojim stanjem, rešio je da dostojanstveno napusti životnu pozornicu u 73. godini

Dramski umetnik Marko Nikolić preminuo je u 73. godini života posle duge i teške bolesti. Poslednje uloge po kojima će ga brojna publika pamtiti ostvario je u serijama “Senke nad Balkanom”, “Pogrešan čovek” i “Žigosani u reketu”, gde je u nekoliko navrata delio kadar s Predragom Ejdusom, koji je nedavno takođe napustio ovaj svet.

Jedan od velikana srpskog glumišta, nacionalni Giga Moravac iz kultnog serijala “Bolji život” i vožd Karađorđe iz filma “Karađorđeva smrt” i serije “Vuk Karadžić” poslednje dane proveo je u KBC Zvezdara gde je smešten i gde je dobio odgovarajuću negu, pošto neke zdravstvene ustanove u Beogradu nisu htele da ga prime. Iako je podnosio strašne bolove, pojedine bolnice su mu pisale otpusne liste dan posle prijema.

Bolovao je dostojanstveno, čak je na hemoterapije odlazio gradskim prevozom.

- Jednom sam ušao u pun autobus kod Slavije, u stvari baš kod Instituta za radiologiju i onkologiju, jedva sam se ugurao na poslednju platformu. Tu je stajao jedan grmalj, okrenuo se, i kada me je ugledao, pitao: “Da dižem ja nekog? Ajde, bre, majmuni” - ispričao je Marko.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 7. januara!

Maja Gašić

Autor