Jelena Kostov: Operacija je bila opomena, znak da usporim

Autor:

14.01.2019 16:40

Foto:

Foto:



Iako je mesec dana bila vezana za krevet zbog pucanja implantata u grudima, pevačica nema nameru da ih zauvek odstrani i priznaje da su joj doneli mnogo radosti

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Kostov (@kostovjelena) дана 27. Дец 2018. у 8:03 PST

Zbog komplikacija nastalih pucanjem implantata u grudima pevačica Jelena Kostov (35) morala je mesec dana da miruje i koristi snažne antibiotike. Premda ni u jednom trenutku nije osećala strah, teško je podnosila činjenicu da privremeno nije u stanju da podigne i zagrli dvogodišnjeg sina Miliju.

- Primetila sam promene na grudima i otišla kod lekara. Ultrazvuk je pokazao da mi je pukao silikon u dojci. Trebalo je odmah da ga zamenim, međutim, ja sam to odložila. Imam malo dete, a kako sam znala koliko traje oporavak posle ugradnje implantata i šta sve neću biti u stanju da radim, da neću moći da držim Miliju i posvećujem mu punu pažnju, odlučila sam da malo sačekam.

Kada je rešila da zameni silikone, operacija je protekla dobro, ali se period oporavka znatno odužio.

- Baš zato što sam čekala s vađenjem starih i ugradnjom novih implantata, nakon intervencije počele su komlikacije. Mislila sam da će sve biti kao pre deset godina, da ću posle pet dana moći da funkcionišem normalno, ali, nažalost, nije bilo tako. Organizam je odbacivao strano telo, grudi su se punile gnojem i ja sam morala da ležim.

Nije joj najteže palo to što je morala da otkaže sve nastupe, već činjenica da ne može da peva svom sinu, da ga nosi, niti da se igra s njim.

- Tih dana je moja rođena sestra bila kod mene i pomagala mi oko Milije. Srce mi se cepalo. Bilo je situacija kad se on zatrči ka meni, a ja ne mogu da ga zagrlim. To mi je bilo najteže i to nikad neću zaboraviti. Sada je sve prošlo, osećam se odlično. Doktor mi je savetovao da slušam svoje telo i ponašam se u skladu sa tim.

Iako situacija nije bila bezazlena, ni u jednom trenutku nije bila životno ugrožena.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Kostov (@kostovjelena) дана 28. Окт 2018. у 7:39 PDT

- Zahvaljujući savesnosti i stručnosti lekara, koji je jedan od najboljih u našoj zemlji, nisam strahovala za svoj život. Kad mi je nivo leukocita bio mnogo viši nego što je to normalno, tada sam se jedino uplašila, ali ne za sebe, već me je mučilo pitanje koliko ću biti odvojena od sina. Pila sam jake antibiotike i za dve nedelje se upala sredila.

PROMENA PRAVILA

Bez obzira na neprijatno iskustvo, nije se pokajala zbog ugradnje silikona.

- Jedino što sam ikad operisala jesu grudi i to nikad nisam krila. I nikad mi nije bilo žao što sam to uradila, pa ni sada kada sam bila prikovana za krevet. Jednostavno, kad znam koliko mi je to radosti donelo, ne mogu da žalim zbog toga. Otkad znam za sebe želela sam da imam lepše i veće grudi. Na ono što mi se dogodilo gledam kao na opomenu, znak da treba da usporim, da mislim malo više o sebi i na sebe. Sad mnoge stvari radim drugačije.

Svoje iskustvo želi da podeli s drugim ženama.

- Mnoge devojke su mi pisale na instagramu kada su sazale šta mi se dogodilo i interesovale se kako je došlo do pucanja silikona. Na to pitanje nemam odgovor, moglo je da se desi zbog milion razloga, a samo jedan od njih je taj da je bilo vreme da ga zamenim. Ono na šta bih skrenula pažnju jesu redovne kontrole grudi, i to ne samo kad imate silikone, ali tad treba da budete još obazrivije. Nikad nemojte da mislite da intervencija može malo da sačeka. Kad uočite neku promenu, delujte hitno i ne čekajte. Bolje je, lakše i zdravije sanirati sve što je u početnoj fazi, nego kad uzme maha. Ja sam to naučila na teži način.

Danas se ne forsira i ne zakazuje po nekoliko nastupa dnevno. Trudi se da uživa u svakom trenutku sa svojim sinom i suprugom Miljanom, kao i u pravljenju poslovnih i privatnih planova za novu godinu.

- Volela bih da u 2019. objavim drugi studijski album. Uprkos operaciji koja je obavljena krajem godine, 2018. je za mene bila predivna jer sam snimila prvi album. Pesma sa Amarom Giletom “Ponekad” postala je baš veliki hit, zbog čega sam presrećna. Što se kratkoročnih planova tiče, u februaru idemo porodično na Kopaonik, jer je Miljan strastveni skijaš. A na duge staze naravno da želimo još dece i radimo na tome. Verujem da će se to desiti onda kad Bog odluči, a ne mi.