Ivana Maksimović Anđušić i Danilo Anđušić: Iver ne pada daleko od tate

Autor:

07.02.2019 21:00

Foto:

Foto:



Uprkos mnogobrojnim obavezama koje imaju otkako su pre tri meseca dobili Filipa, strelkinja Ivana Maksimović Anđušić i košarkaš Danilo Anđušić uživaju u svakom trenutku sa sinom, za koga ističu da je očeva verna kopija

Srećni što im se ostvarila želja da postanu roditelji, srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić (28) i košarkaš Danilo Anđušić (27) uživaju u svakom trenutku sa svojim dvoipomesečnim Filipom. Sin je tatina kopija, pa mama u šali kaže da jedva čeka da rodi sebi devojčicu.

Ivana Maksimović Anđušić uživa sa sinom Filipom: Naša decembarska magija (foto)

- Mnogi misle da se ljutim ili da mi ne prija što je Filip isti Danilo. Naravno, kao i svakoj drugoj majci i meni bi bilo drago da dete liči na mene, ali pošto sam birala supruga i on je meni najlepši, presrećna sam što je naš sin njegova kopija. “Problem” ćemo rešiti tako što ću roditi kćerku koja će, daj bože, karakterom i likom biti na mene. To bi bilo idealno rešenje - objašnjava Ivana, dok Danilo džentlmenski dodaje da se bebe menjaju svakodnevno:

- Nisam ga ovako zamišljao, priznajem, kad sam ga prvi put video, zamalo nisam glasno rekao da je isti ja. Mudro sam prećutao svestan da to ne bi bilo fer prema mojoj supuzi.

Iako je želela da se porodi prirodnim putem, Ivana je morala na carski rez.

- Izgleda da je naš sin jedva čekao da nas upozna, pa je požurio. Hitno mi je urađen carski rez, i samo što sam se okrenula, bila sam majka. Nisam bila svesna cele situacije, jedino mi je bilo važno da je Filip zdrav. Prvi put sam ga videla na minut i po dok sam ležala u šok-sobi, i iako sam poznata kao neko ko ne pamti lica, njegovo sam zapamtila. Bukvalno mi se urezao u pamćenje i sve vreme mi je bio u glavi. Jedva sam čekala da mi ga ponovo donesu i da ga zagrlim. To je osećaj koji ne mogu da opišem rečima. Verovatno samo mame razumeju o čemu pričam.

Ivana Maksimović Anđušić: Sve se završilo dobro i kako treba

TIHO NOĆI

Filip će 8. februara napuniti tri meseca, a Ivana i Danilo su se odlično snašli u roditeljskim obavezama.

- Ivani sjajno ide, kao da je uvek bila mama. Dva dana posle njihovog dolaska kući ja sam morao da putujem u Banjaluku, jer sam prihvatio ponudu košarkaškog kluba Igokea. Njih dvoje su mi se pridružili posle mesec dana. Imamo pomoć naših roditelja. Prvo je bila moja majka desetak dana, onda je došla njena, i to nam je mnogo značilo. Moj otac Filipa uspavljuje pesmom “Tiho noći”, koju je pevao i meni kad sam bio beba, to je njihov mali ritual kad god su zajedno. I kad smo sami sa bebom, nemamo nikakvih problema. Mali je stvarno super, da ga ne ureknem, baš nije težak za čuvanje. Srećni smo, uživamo u roditeljstvu i trudimo se da svaki trenutak sa njim iskoristimo maksimalno, jer deca brzo rastu.

Ivani je trebalo desetak dana da se oporavi od carskog reza, u međuvremenu je povredila je ruku, pa joj je pomoć dobrodošla.

- Kad god sam imala potrebu da malo odspavam, neko je uskakao i pazio Filipa, a kad sam istegla tetivu, Danilo ga je i kupao - navodi ona, a njen suprug dodaje da mu nije problem ni da promeni pelenu:

- Supruga me pohvalila da mi ide od ruke, pa me neće skoro menjati. Šalu na stranu, radim sve što je u datom trenutku potrebno, a najslađe mi je veče, kad ga kupam. To je moja obaveza, mada mi i Ivana pomaže. On obožava vodu i uživa u njoj, a ja gledajući kako mu je lepo.

Presrećni roditelji: Porodila se Ivana Maksimović Anđušić, ponosni tata slavi (foto)

I pre nego što je rodila Filipa, Ivana je imala priliku da čuva bebe, najviše svoje kumče, ali sada joj je ipak sve drugačije. Mnogo lepše nego što je zamišljala.

- Svim srcem sam želela da budem majka, a kad mi se ostvarila ta želja, osetila sam ogromnu snagu. Ništa mi nije teško da uradim za sina, ustajem koliko god puta je potrebno noću da ga nahranim, uživam da budem s njim. Sad je u fazi kad prati pokrete, razume ono što mu govorim i nekad po ceo dan sedim pored njega i igramo se. Ni za šta na svetu ne bih menjala vreme koje provedemo zajedno.

SOBA ZA IGRAČKE

Kao što je najavio u prošlom intervjuu za Gloriju, Danilo je svom nasledniku već kupio patike džordanke.

- I moj brat mu svašta kupuje pa se šalimo kako je bolje obučen od nas dvojice. Ivanin brat mu je iz Amerike doneo skafander džordan, a ja kad god negde otputujem, jurim bodiće. Soba nam je već puna igračaka, sad su mu zvečke najzanimljivije. Najlepša su nam jutra, tada je raspoložen i samo se smeje.

Tata jedva čeka da sina povede na utakmicu.

- Imali smo malu raspravu zbog toga, ja sam hteo da me prvi put gleda protiv Partizana, a moja žena da to bude meč sa Crvenom zvezdom. Na kraju, nismo ga vodili. Jedva čekam da se to desi, iako znam da je mali. Planiramo to u skorije vreme, a onda ću mu, kad poraste, pričati kako je imao tri meseca kad je prvi put tatu gledao na parketu, u Banjaluci. A pošto mi ugovor ističe u martu, videćemo gde ću nastaviti karijeru. Želja mi je da to bude negde u inostranstvu, volim Rusiju, super su mi i Španija i Turska.

Ivana Maksimović Anđušić i Danilo Anđušić: Zajedno prolazimo kroz trudnoću i odbrojavamo dane do rođenja našeg sina

O karijeri razmišlja i Ivana, iako ne krije da su joj se prioriteti promenili.

- Streljaštvo je moj život, u njemu sam se našla i ostvarila svoje najveće snove. Pre nego što sam dobila Filipa mislila sam da će on biti ceo moj svet, i to se i dogodilo. Ali sin mi daje dodatnu snagu i volju da probam da budem što bolja verzija sebe, ne samo kroz streljaštvo već i kroz neke druge poslove. Kao da mi je ulio motivaciju i ubedio me da sve mogu. Uskoro počinjem da treniram i nadam se da ću do kraja ove godine biti u stanju da se vratim streljaštvu.

Maja Gašić

Autor