Slavica Ćukteraš o borbi sa podmuklim neprijateljem: Mislila sam da ću umreti

Autor:

31.03.2019 20:30

Foto:

Foto:



Folk pevačica i jedna od "Zvezdi Granda" Slavica Ćukteraš nedavno je prvi put progovorila o tamnoj strani slave, o tegobama sa kojima se mnoge poznate ličnosti bore.

Slavica je dve godina bila u kandžama anskioznosti, a su uzrokovali stres, nesanica, pritisak javnosti  i nemogućnost da se ne obazire glasine i čaršijske priče koje obično prate poznate ličnosti.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана 25. Мар 2019. у 11:09 PDT

- Kako sam se borila sama sa sobom tog momenta ne znam ni ja. Svakakve misli dolaze u glavu... Intenzivno je trajalo dve godine - straha, panike, gušenja. Plašila sam se da izađem iz kuće … Jedino nisam imala strah od aviona. Od svega ostalog jesam. Kad odem da se kupam vrata su morala da mi budu otvorena. Plašila sam se da ću se ugušiti. Govorili su mi da umišljam, a kada mi to kažu, bude mi sto puta gore. Kasnije mi je doktorka rekla da treba da prekinem da pričam osobama koje ne razumeju, već da to stanje prepoznam, da se sa njim upoznam i kanališem - ispričala je pevačica u emisiji TV Prve "Na prvom mestu".

Kako sama kaže, dugo joj je trebalo da prepozna simptome i shvati o čemu se radi. Nije pomagalo ni što su je ubeđivali da je s njom sbve u redu i da simptomi koje oseća su proizvod premora. Poseta neuropsihijatru i uspostavljanje dijagnoze, konačno su značili da može da počne i da se na adekvatan način uhvati u koštac sa bolešću.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана 31. Окт 2018. у 9:19 PDT

- Prvi put sam joj rekla da ću da umrem, a ona meni – nećete. Meni je izuzetno loše, ne smem na ulicu. Ona je rekla da je to stanje, da nije bolest, da to ima svaka druga osoba i da neću umreti. Jednom sam je zvala pred nastup u jedan ujutro i rekla: "Ja ne mogu da izađem na scenu, ako stanem na scenu ja ću umreti". A ona mi je rekla: "Slavice, nećete umreti." - iskreno je pričala pevačica - "Ali, pašću u nesvest." A ona odgovorila: "Pa, ako padneš, neko će te dići. 

Svoje iskustvo i savete redovno deli sa pratiocima na društvenim mrežama i osobama koje su prošle kroz isti problem. Kako kaže, volela bi da se formira kol centar za ljude koji imaju napade panike i ne mogu da se izbore sa tim.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Slavica Cukteras (@cukterasslavica) дана 22. Авг 2018. у 3:44 PDT

- Sada mi taj problem izgleda nikakav, izuzetno mali, uopšte nije strašan. To je promenjivo stanje, kako je došlo, tako je i otišlo. Zavisi da li će se čovek obratiti pravom doktoru, da li će uzimati terapiju koju mu je doktor prepisao. Jako puno ljudi ima to stanje, koje guše u sebi. Znam osobe koje godinama sede kod kuće bez posla, plaše se trudnoće, svega… To stanje je promenjivo i nema potrebe da vas koči. Rešenje postoji i rešenje je banalno - zaključila je pevačica.

Maja Gašić

Autor