Glumac Dragan Marinković Maca (51) i njegova supruga Jovana (29) izgubili su trojke prošlog leta. Oboje su veoma teško podneli gubitak beba, ali su jedno drugome u tim najtežim trenucima bili najveća podrška i zajedno su uspeli da prebrode tu tragediju.

Dragan Marinković Maca: Gubitak beba nas je potpuno slomio

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dragan Marinković Maca (@dragan_maca) дана 26. Мар 2019. у 11:19 PDT

Maca je u prethodnim brakovima dobio sinove Lava (14) i Fjodora Simeona (10), sa kojima se Jovana odlično slaže.

- Ona ima sjajan odnos prema deci, posebno prema svojim sestrićima i mojim sinovima. Kad je vidim sa njima, shvatam kako je rođena da bude mama. Duboko verujem da će nam Bog podariti bar jednu bebu, za početak. A ukoliko danas-sutra vidimo da to ne ide baš kako treba, odlučili bismo se i na veštačku oplodnju. To su stvari u kojima jednostavno nema predaje. Deca su zaista smisao života, onog trenutka kad se rode postaju centar tvog sveta.

Dragan ne živi sa svojim sinovima. Stariji je u Sarajevu, mlađi u Novom Sadu, dok je on sa Jovanom u Beogradu, ali često ih viđa. Odmalena ih vodi na putovanja.

Tatin ponos: Macin sin Lav

- Bili su bebe kad smo išli po bivšoj Jugi. Presvlačio sam ih i hranio, obilazili smo razna mesta, od Ohrida i Svetog Nauma, preko srpskih manastira Mileševe, Opova i drugih, do Italije i ostalih evropskih zemalja. Najvažnije mi je uvek bilo da vreme koje provodimo zajedno bude kvalitetno, ispunjeno različitim sadržajima. Njih dvojica se sjajno slažu, baš kao rođena braća. Kod nas ne postoji izraz braća po ocu, pošto su im majke različite. Rekao sam im da želim da imam još dece, da će biti još braće i sestara. Među nama nema te vrste laži i prevare, odnos nam je krajnje otvoren. Jer ako varaš, zapravo varaš sebe, a ne druge.

Glumac smatra da se vaspitanje u današnje vreme sve više zapostavlja i da mnogi roditelji svoje obaveze prenose na druge, prvenstveno na babe, dede i dadilje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dragan Marinković Maca (@dragan_maca) дана 13. Феб 2019. у 2:24 PST

- Roditelji moraju u potpunosti da se bave svojim detetom i da budu osobe u koje će ono imati najviše poverenja. Otac i majka treba budu njegovi najbolji prijatelji. Ali i da se, ukoliko im u životu ne ide, lepo i civilizovano raziđu. Mislim da deca doživljavaju mnogo veće traume ako žive u zajednicama koje ne funkcionišu, gde nema ljubavi, gde se mama i tata ne vole i ne ljube. Valjda je poštenije da se ljudi razvedu nego da obmanjuju i sebe i druge. Otvoren sam i direktan čovek, ne mogu da podnesem laži.