Preti mu doživotna robija: Sebe poredio sa Ajnštajnom, pretvarao devojke u seksualne robinje, među žrtvama i srpska princeza

Autor:

08.05.2019 15:37

Foto:

Foto:



Bivši guru za samopomoć Kit Ranijer bio je predator koji je vrebao mlade žene, uključujući i jednu petnaestogodišnju devojku, i pretvarao ih u seksualne robove u svojoj sektaškoj organizaciji, rekao je savezni tužilac danas na suđenju.

Katarina Oksenberg: Izgubila sam dete i spremna sam da učinim sve da ga vratim

-Optuženi ih je iskoristio emocionalno i seksualno - izjavila je pomoćnica američkog tužioca Tanja Hadžar u Okružnom sudu u Bruklinu.

-Predstavljao se kao najpametnija, najetičnija osobu na svetu, upoređivao je sebe sa Ajnštajnom i Gandijem - dodala je ona, javlja Rojters.

Tužioci su u utorak saopštili da su među Ranijerovim žrtvama i tri sestre iz Meksika, od kojih je jedna imala samo 15 godina.

Ispovest Jelisavete Karađorđević: Mojoj unuci su potpuno isprali mozak

Još jedna sestra bila je zatvorena u sobi dve godine, rekla je Tanja Hadžar. Ranijer (58) je navodno bio na čelu tajnog društva koje je njegovim inicijalima žigosalo sekusalne robove. Suđenje njemu počelo je danas u Njujorku.

Na suđenju o slučaju seksualne trgovine očekuje se da će svedočiti žene, koje tvrde da su bile primorane da imaju seksualne odnose sa Ranijerom.

Ranijer se izjasnio kao nevin i negirao optužbe, dok je pet osoba, koje su imale rukovodeće pozicije u organizacijama na čijem je čelu on bio, uključujući glumicu Alison Mak, najpoznatiju po seriji Smolvil, priznalo krivicu.

Supružnici Kasper van Din i Katarina Oksenberg sa kneginjom Jelisavetom Karađorđević

Ranijerovi advokati tvrde da je on odnose sa ženama imao uz pristanak, prenosi AP.

On se nekada nalazio na čelu američke marketinške kompanije NXIVM, koja se povezuje sa sektom.

Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević i praunuka kneza Pavla Katarina Oksenberg pojavila se u avgustu prošle godine na suđenju Kitu Ranijeru, vođi seks-kulta nazvanog NXIVM, u koji je upala njena ćerka Indija Oksenberg, preneo je tad Thedailybeast.com.

Jelisaveta Karađorđević sa ćerkom i unukom

Katarina Oksenberg je ispričala kako je kult isprao mozak njenoj ćerki, prisilio je na tajnu udaju, da bi onda postala rob koji sledi njihove naredbe.

Katarina Oksenberg: Nova porodična tragedija srpske princeze

On je uhapšen prošle godine po američkom nalogu u Meksiku, gde je pobegao nakon što su se pojavili navodi o tajnom društvu u okviru njegove grupe, koja je žigosala seksualne robove njegovim inicijalima.

Ako bude osuđen, Ranijeru preti doživotna robija.