Ammar Mešić o ulozi u "Igri prestola": Pomoć roditelja u presudnom trenutku

Autor:

11.05.2019 19:00

Foto:

Foto:



Kad je dobio poziv za planetarno popularnu seriju ‘Igra prestola’, glumac Ammar Mešić morao je da pozajmi novac od roditelja kako bi otišao na snimanje u Dubrovnik

Ammar Mešić (27) je jedini glumac iz Srbije koji je učestvovao u snimanju serije “Igra prestola”. Poznanstvo sa agentom Anilom Gajević, koju je sreo na Sarajevo film festivalu, dovelo je do ostvarenja jednog od njegovih glumačkih snova. U jeku sveopšte svetske histerije oko emitovanja poslednje sezone serijala, Ammar se priseća detalja sa seta u Dubrovniku.

- Prihvatio sam oberučke Amilin poziv na kasting. Pristao bih na sve samo da se pojavim u seriji. Posle kastinga javljeno mi je da za dva dana treba da budem u Dubrovniku, a pošto nisam imao novca kod sebe onda kad mi je bio najpotrebniji, pozajmio sam ga od roditelja, pa im kasnije vratio. Bio sam tamo pet dana, snimala se treća epizoda i igrao sam Vrapca, jednog od verskih fanatika. Prvi put sam radio u uslovima kakvi u Srbiji još nisu viđeni, pošto je u hangaru u kome su se nalazile garderoba i šminkernica bilo smešteno nekoliko hiljada kostima i više od sto mesta za šminkanje. Tumačio sam jedan od sporednih likova i nisam sedeo s glavnim glumcima, kraljicom Sersei i kraljem Tomenom, odnosno Linom Hidi i Din-Čarlsom Čepmenom. Oni su imali posebne prostorije, ali sam ih upoznao.

Ammar je bio fasciniran produkcijom i uslovima rada, ali to ne treba da čudi pošto snimanje jedne epizode košta oko deset miliona dolara.

- To je verovatno jedna od najskupljih serija ikada, sa fantastičnim kostimima i scenografijom, i velika mi je čast što sam, bar nakratko, bio deo nje. Bio sam iznenađen kako su dubrovačku ulicu, gde smo snimali, u jednoj sceni pretvorili u izuzetno siromašnu. To na ekranu deluje fenomenalno.

Maja Gašić

Autor