Nebojša i Bogdan Dugalić: Sviraj to ponovo, sine

Autor:

13.06.2019 10:34

Foto:

Foto:



Dramski umetnik Nebojša Dugalić otkriva kako je njegov petnaestogodišnji naslednik Bogdan strasno zavoleo klavir, zbog čega mu nije naporno da svakog dana vežba nekoliko sati odlučan da svoj muzički dar predstavi svetu

Osim što se trudi da svakom novom ulogom u pozorištu, na filmu i televiziji pruži svoj glumački maksimum, Nebojša Dugalić (49) ima još jednu važnu umetničku misiju: da bude podrška svom petnaestogodišnjem sinu Bogdanu, talentovanom mladom pijanisti koji zahvaljujući nesvakidašnjem daru i posvećenosti beleži velike uspehe u zemlji i svetu. Iako je još dete, iza njega je već ozbiljna biografija: na brojnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu osvajao je prva mesta, od 2016. učestvuje na Festivalu Musica in laguna u Kjođi, gde je sarađivao sa virtuozima kao što su Viktor Bođino, Vladimir Ogarkov i Junio Kimanen, i dobitnik je jednokratne stipendije asocijacije “Bartolomeo Cristofori”. To je samo najsažetiji presek onoga što je do sada uradio učenik drugog razreda Muzičke škole Mokranjac.

- Sve je počelo od jedne slučajnosti, koja zapravo to i nije - objašnjava Nebojša Dugalić. - Moja supruga Dragana je našu kćerku Janu vodila na muzičku radionicu u okviru škole i po nju dolazila s Bogdanom koji je tada imao pet i po godina. I tako je on sa Janom krenuo u tu radionicu. Iako je njegova želja bila da svira gitaru, supruga mu je, vođena intuicijom, sugerisala da izabere klavir. Da ga zainteresujem, odsvirao sam mu nekoliko taktova “Turskog marša”.

Nastavak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 10. juna!