Kristina Kovač: U potrazi za srećom i boljim životom

Autor:

14.07.2019 22:00

Foto:

Foto:



Kompozitorka i producentkinja Kristina Kovač preselila se u Stokholm gde već neko vreme traži posao, i ne krije da je ovo za nju nesvakidašnje životno poglavlje u kome ima stresa

Kantautorka Kristina Kovač (44) odlučila je da okrene novi list u životu i sreću potraži u Švedskoj. Ona već neko vreme živi u Stokholmu, ide na časove švedskog jezika i pokušava da pronađe bilo kakav posao. Na društvenim mrežama je, između ostalog, napisala: “Treba mi posao sa ugovorom na minimum šest meseci i minimum 80 odsto radnog vremena. Samo sa takvim ugovorom mogu da tražim personalni broj u Švedskoj. I posao od kojeg mogu da živim. Takođe, važno mi je da poslodavac bude normalan, ne neki muljator - redovno plaćanje poreza i zdravstvenog, to se podrazumeva.”

DNEVNE SVIRKE

Ova kompozitorka i producentkinja bi volela da radi kao profesorka muzičkog u nekoj internacionalnoj školi, ili da bude asistent nekom učitelju pevanja, ali ne beži ni od ostalih poslova. Kristina se prisetila kako je, osim u svojim spotovima, glumila i u nekim domaćim filmovima i serijama, da je u mladosti kratko vreme radila kao sekretarica, pa i kao konobarica, da je prodavala gumene lutkice u jednoj turističkoj četvrti u Atini. Ona se ne libi da radi bilo koji pošten posao i podseća da nije nimalo razmažena i da je spremna da se uhvati u koštac sa bilo kojim novim životnim izazovom.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Tako je već krenula na predavanje u tamošnjoj poreskoj upravi kako bi saznala sve o tome kako se postaje preduzetnik u Švedskoj, koje su sve zamke i mogući problemi, a sve savete dobija direktno od poreskih inspektora. Oduševljena takvim načinom komunikacije i uređenošću sistema, na tviteru je napisala: “Zemlja mojih snova, majke mi mile.”

Kristina nalazi vremena i da ide na koncerte, upoznaje se sa švedskom muzičkom scenom, a posebno joj prija što svirke počinju tokom dana. Za oko joj je zapala i turistička atrakcija koja obuhvata obilaženje mesta u Stokholmu koja se pominju u romanu “Moja borba” Karla Uvea Knausgora, pa je poželela sledeće: “Daće Bog da nađem posao uskoro pa da od prve plate udarim turu po stokholmskim ‘kafanama’ iz ‘Moje borbe’.”

Ipak, smatra da još nije prilika da javno govori o ovom novom životnom poglavlju.

- Ovaj period je nesvakidašnji i stresan, samim tim i neprikladan za davanje intervjua. Kada budem znala na čemu sam, ostajem li ili idem, onda ćemo da razgovaramo - rekla je Kristina za Gloriju.

Maja Gašić

Autor